Shopping Cart

Hoe werkt een voederautomaat aquarium

Een voederautomaat voor aquarium is een apparaat dat automatisch visvoer in een aquarium afgeeft. Dit kan handig zijn voor aquarianen die vaak van huis zijn of die niet elke dag de tijd hebben om hun vissen te voeren. Voederautomaten voor aquariums zijn er in verschillende soorten en maten. Sommige automaten zijn eenvoudig en hebben slechts één voerbak, terwijl andere automaten meerdere voerbakken hebben en kunnen worden geprogrammeerd om op verschillende tijdstippen visvoer af te geven. Sommige automaten kunnen ook worden gebruikt om levend voer af te geven.

Hoe werkt een voederautomaat

Hoe werkt een voeder automaat, uitleg in een video.

Hoe een voeder automaat werkt leggen we eenvoudig uit in deze video. Welke merken voeder automaten zijn er op de markt? Wat zijn de verschillen?

Wat is een voeder automaat?

Een voeder automaat in je aquarium scheelt een heleboel werk en tijd. Als je een paar dagen niet thuis bent of 3 week weggaat. Een voerautomaat is dan de oplossing Voeder automaten voor je aquarium hebben veel opties en instellingen. Je kunt heel precies instellen hoeveel en op welke tijden jij je vissen wilt voeren. Een voeder automaat kan in veel gevallen 1x per dag voeren tot een aan keer per dag een kleine hoeveelheid. 

De apparaten zijn verkrijgbaar in diverse soorten en merken. Ze zijn niet allemaal voor elk voer geschikt, let daarbij op wanneer je een voeder automaat aanschaft.

Juwel easyfeed

De juwel easyfeed voederautomaat bestaat uit een voerautomaat met een voercasette waar het voer in moet. Met behulp van een schuifje stel je de juiste hoeveelheid voer in voor jouw vissen. De Juwel Eaysfeed is eenvoudig te bedienen met een paar knoppen zonder display. 

  • Eenvoudige bediening
  • Maximaal twee x per dag voeren
  • Wordt geleverd met montage op een Juwel aquarium
  • Incl. batterijen
Is niet echt geschikt voor andere merk aquaria.
 

Superfish Aqua-feeder

De Superfish Aqua-feeder is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. Met behulp van een digitale display kun je bij je voerapparaat instellen hoe vaak deze moet voeren. De Aqua-feeder van Superfish staat toe je vissen vier keer per dag automatisch voer te geven op de door jou bepaalde tijden. Ook kun je de hoeveelheid voer bepalen door een schuifje aan de zijkant. Eenvoudig te plaatsen op het glas.

  • Volledige controle
  • Verkrijgbaar in zwart en wit
  •  Tot 4x per dag
  • Universeel voor iedere aquarium

Eheim Autofeeder

Met de Eheim Autofeeder mis je geen dag meer een maaltijd van je vissen. Je kunt geheel automatisch gepaste hoeveelheden voeren. Dit voer automaat van Eheim is geschitk voor vlokkenvoer of granulaatvoer. Plaats het voerautomaat eenvoudig op de lichtkap, boven de voeropening of monteer hem, met de meegeleverde klem, op het glas van het aquarium. 

 

  • Gemakkelijk te programmeren
  • Een extra programma mogelijk voor dubbel voeren
  • Actief geventileerd voer compartiment
  • Inhoud tot ca.  100ml
  • “snacks” optie met een druk op de knop
  • Waarschuwingssysteem dat laag batterijniveau weergeeft
  • Inclusief houder voor bevestiging op een open aquarium of terrarium
  • Inclusief batterijen

Hikari zeewater visvoer

De vissen in je zoutwater aquarium hebben speciale voeding nodig. Hikari zeewater visvoer biedt deze speciale voeding. Hikari voer voor zeewater vissen is verkrijgbaar voor carnivoren en herbivoren. En met de Hikari Coralific Delite heb je een heel goed voer voor je koralen en anemonen.

Kan een vis een dag zonder eten?

Ja, een vis kan een dag zonder eten. Heb je een gezonde vis, dan kan een vis een paar dagen wel overleven zonder eten. Daar is een vis voeren als je een paar dagen weg gaat ook niet zo erg. Ga je voor langere tijd op vakantie, dan is een voederautomaat wel een aanrader. Je kunt natuurlijk kennisen of vrienden vragen, maar het algemeen ken jij je vissen het beste en worden vissen niet tijden of met de juiste hoeveelheden gevoerd. 

Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

Selecteer een Afleverpunt