Winkelwagen

Aquarium algen bestrijden

Aquarium algen bestrijden, hoe doe je dat? Algen in het aquarium zijn een doorn in het oog voor elke aquariaan maar gelukkig zijn algen op verschillende manieren te bestrijden! U moet algen in het aquarium wel bestrijden, want vissen en planten kunnen doodgaan door deze algvorming.

 

Uw aquarium is net ingedraaid en u kunt eindelijk de bewoners aanschaffen. Dan ziet u dat er alg op de planten of het glas zit. Dit groeit heel erg snel en voor u het weet zit uw hele aquarium eronder. Bij alg is het zaak om er op tijd bij te zijn en de juiste middelen te gebruiken om het te bestrijden.

Aquarium algen bestrijden - Vlog algen bestrijden

Aquarium algen zijn op verschillende manieren te bestrijden. Wij hebben deze voor u samengevat in onze vlog: Algen in het aquarium. Willem Jan legt u uit wat u het beste kunt doen en nog beter, hoe u algengroei kunt voorkomen.

Aquarium algen bestrijden - Soorten alg

Er kunnen verschillende soorten alg ontstaan in uw zoet of zoutwater aquarium. Om deze goed te kunnen bestrijden is het belangrijk dat u erachter komt wat voor soort alg er groeit in uw aquarium.

De volgende soorten alg kunnen er groeien in een aquarium:

Aquarium algen bestrijden - Meest voorkomende oorzaken alg

De meest voorkomende oorzaken van algen zijn:

 

  • Net opgestart aquarium.
  • Teveel licht.
  • Teveel bemesten.
  • Een te laag CO2-gehalte in het aquarium.
  • Gebrek aan plantenvoeding in het aquarium.
  • Meegekregen vanuit een ander aquarium.
  • Teveel Fosfaat en Nitraat in het aquarium.
  • Teveel vissen in het aquarium, want dit zorgt voor ammoniak, en dit zorgt weer voor algen.
  • Teveel voeren, dit zorgt voor vervuiling en voor alg.
  • Een vies filter.

Aquarium algen bestrijden - Producten uit de vlog

Wilt u de Superfish Start Tropical Kit kopen? Dan kunt u deze bestellen via onze webshop of kom langs in onze winkel. Helaas is het niet mogelijk om aquaria te verzenden (dit i.v.m. glasbreuk), bezorgen binnen een straal van 30 km vanaf onze winkel is altijd een mogelijkheid. Informeer naar de voorwaarden en kosten via ons contact formulier. U kunt ons ook bellen of WhatsAppen op: 050-3129092

Wilt u liever de Superfish Start Tropical Kit ophalen? Na ontvangst van de order, wordt het door u aangekochte aquarium direct gereserveerd, waarna u het kan afhalen bij ons in de winkel. 

Watertesten

Anti algenmiddel

Co2 / Toevoegingen

HS Aqua toevoegingen

Algensponzen en krabbers

Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

Options