Shopping Cart

Aquarium koelen

Een aquarium koelen is misschien nog wel belangrijker dan een aquarium verwarmen. Hoe hoger de temperatuur in het het aquarium, hoe lager het zuurstofgehalte. En we kennen natuurlijk allemaal wel het probleem van de opwarming van de aarde, daardoor sterven de koralen in de zee. Naast dat we dit in de natuur niet willen hebben, willen we natuurlijk ook thuis niet dat het aquarium te warm wordt tijdens tropische dagen in Nederland. 

 

 

Wat is daarom heel belangrijk? Het aquarium koelen! 

 

Een aquarium kan je koelen door middel van koelventilatoren. Dit is een eenvoudige en efficiënte oplossing en laat de aquariumtemperatuur ongeveer 3 graden zakken. Die 3 graden maken een enorm verschil tussen leven of dood voor de koralen, maar ook voor dieren die graag bij lagere temperaturen worden gehouden, zoals goudvissen en axolotl’s. Bij 28+ graden houdt geen koraal het voor langere tijd uit als zij de voorkeur geven aan een temperatuur van 25 graden. Schaf op tijd een aquariumkoeling aan, zodat je relaxt kan gaan genieten van het mooie weer en laat de techniek je aquarium koelen. 

Youtube aquarium koelen - frits Kuiper

Wat is daarom heel belangrijk? Het aquarium koelen!

Een aquarium kan je koelen door middel van koelventilatoren. Dit is een eenvoudige en efficiënte oplossing en laat de aquariumtemperatuur ongeveer 3 graden zakken. Die 3 graden maken een enorm verschil tussen leven of dood voor de koralen, maar ook voor dieren die graag bij lagere temperaturen worden gehouden, zoals goudvissen en axolotl’s. Bij 28+ graden houdt geen koraal het voor langere tijd uit als zij de voorkeur geven aan een temperatuur van 25 graden. Schaf op tijd een aquariumkoeling aan, zodat je relaxt kan gaan genieten van het mooie weer en laat de techniek je aquarium koelen. Wil je goed je temperatuur blijven meten? Gebruik bijvoorbeeld de Aqua Medic T Meter II Thermometer

Aquarium koelen - Welke types aquariumkoelingen zijn er

Er zijn verschillende soorten aquarium koelingen op de markt. Er zijn 2 verschillende manieren waarop jouw aquarium gekoeld word:

 

  • Optie 1 werkt met koelventilatoren en werken met het principe van waterverdamping. Je kunt deze manier vergelijken met wanneer je zelf over je warme kop thee heen blaast.
  • Optie 2 werkt met een koelmiddel. Deze aquariumkoelers noemt men aquarium koelaggregaten. In vergelijking met bovenstaande aquariumkoeler is deze optie duurder, maar ze hebben een groter koelbereik en deze koelaggregaten zijn voorzien van een thermostaat. De aquariumkoeler slaat aan wanneer dat nodig is en gaat weer uit wanneer het aquarium weer de ingestelde temperatuur heeft bereikt.
 

Aquariumkoeler kopen

Nieuwsgierig geworden welke aquariumkoelers Frits Kuiper Groningen allemaal in het assortiment heeft? Dat zie je hier in onze YouTube video “Het aquarium koelen”.

Aquarium koelen - koelaggregaten

Je wilt het aquarium gaan koelen met een koelaggregaat? Een koelaggregaat werkt met hetzelfde principe als een koelkast. Het water loopt door het koelaggregaat en daar wordt het water gekoeld. Een aquarium koelen met een koelaggregaat zorgt ervoor dat de watertemperatuur optimaal blijft, er minder waterverdamping is dan bij het koelen d.m.v. een koelventilator, maar hij is duurder in aanschaf. Een koelaggregaat heeft echter wel een hoger rendement als het op koelen aan komt. Voor de grotere aquaria is een koelaggregaat vaak een stukje onmisbare techniek om uw aquarium te koelen. Welke koelaggregaten Frits Kuiper Groningen zoal levert, vindt je hieronder.

Aquariumkoeling - thermostaat

Wanneer je het aquarium gaat koelen, kan het handig zijn om een thermostaat te plaatsen tussen uw aquariumkoeling en het aquarium. De thermostaat geeft door aan de aquariumkoeling wanneer deze aan en/of uit moet gaan. De Aquamedic twin controller schakelt uw verwarming uit en zet de aquariumkoeling aan, zodat je er zeker van kan zijn dat beide apparaten (verwarming en koeling) elkaar niet gaan tegenwerken. 

Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

4.7
Gebaseerd op 728 beoordelingen
powered by Google
js_loader

Selecteer een Afleverpunt