Winkelwagen

Blue Marine Reef 90 zeeaquarium

De Blue Marine Reef 90 is het grotere broertje van de Reef 60. Van de Blue Marine Reef 60 kunnen we wel zeggen dat dit één van de meest verkochte zeeaquaria-sets is dat er op de markt verkrijgbaar is. De Blue Marine Reef 90 heeft totaal 90 liter en is daarmee direct een stuk groter dan de Reef 60 van Blue Marine. Met de Blue Marine Reef 90 heb je, door het grotere volume, meer keuze in soorten koraal en zeewatervis die je wilt gaan houden.  

De hoge succesfactor bij dit complete zeeaquarium komt doordat het allemaal niet zo ingewikkeld is gemaakt. Waar grote zeeaquaria vaak voorzien zijn van een sump onder het aquarium met veel leidingenwerk, is de Blue Marine Reef 90 een plug and play systeem met alle filter toebehoren in de achterwand. Zo is de skimmer (eiwitafschuimer) netjes weggewerkt en is er in de achterwand ook ruimte voor de verwarming en eventueel een sensor voor een automatisch bijvulsysteem (ATO)

Optioneel is er een meubel verkrijgbaar voor dit zeeaquarium, maar de afmeting van de Blue Marine Reef 90 leent zich natuurlijk ook heel goed op een bestaande kast of wat dacht je van dit mooie complete zeeaquarium op je bureau.

Hoe compleet is dit zeeaquarium en wat kan je er allemaal nog bij aanschaffen om het aquarium direct thuis te kunnen starten? Dat lees je allemaal hieronder. 

blue Marine reef 90

Blue Marine Reef 90 compleet zeeaquarium

Je wilt graag een compleet nano zeeaquarium? Dan is de Blue Marine Reef 90 een uitstekende keuze. Met de afmeting: 50x35x40 cm en een aquarium inhoud van 90 liter kan je het al bijna geen nano aquarium meer noemen. Wat krijg je er allemaal bij en hoe ziet het aquarium uit?Dat zie je hieronder. 

Blue Marine Reef 90 kopen

Ook in het bezit komen van zo’n mooi Blue Marine Aquarium? Die koop je natuurlijk bij je Blue Marine aquarium dealer “Frits Kuiper Groningen”

Wil je wat extra hulp bij de aanschaf van jouw zeeaquarium? Wij helpen je graag verder. Stel al je vragen eenvoudig via WhatsApp, e-mail of gebruik ons contactformulier op de klantenservicepagina. 

Blue Marine Reef 90 techniek

De Blue Marine Reef 90 komt zeer compleet uit de doos. Zo vind je hier een:

Maar natuurlijk wil jij thuis direct aan de gang met het inrichten van je zeeaquarium. 

Wat heb je dan verder allemaal nog nodig voor het zeeaquarium? Het begint natuurlijk bij het maken van een mooie aquascape voor je zeeaquarium en het aanmaken van het zoutwater door middel van een osmoseapparaat

Aquascape zeeaquarium

Om te beginnen met het inrichten van het zeeaquarium heb je natuurlijk een mooie aquariumscape nodig voor je zeeaquarium. Waar je vaak leest dat men hier levend steen voor gebruikte is het tegenwoordig veel gebruikelijker om kunstmatig steen te gebruiken. Dit heeft dezelfde eigenschappen als levend steen, alleen niet de nadelen van veel plaagdieren die je vaak met levend steen meekrijgt. Deze stenen zijn tevens minder belastend voor het milieu, iets waar tegenwoordig gelukkig ook veel meer rekening mee wordt gehouden. 

De stenen die wij gebruiken zijn de stenen van Real Reef Rock of de boxen van Aquaforest. De Real Reef Rock verkopen wij per kilogram, de Aquaforest Rock is alleen verkrijgbaar in een volle box van 18 kg. Wij adviseren voor een aquascape minimaal 10% van het watervolume aan KG steen te nemen. Voor de Blue Marine Reef 90 is dat dus 9 kg. 

Blue Marine Reef 90 zout

Wanneer je zoutwaterdieren zoals koralen en zoutwatervissen wilt gaan houden, dien je natuurlijk zoutwater te gebruiken. Je kunt dit bij onze fysieke winkel aan de Noorderhaven 13 in Groningen halen, maar veel makkelijker is het natuurlijk om dit zelf aan te kunnen maken. Je gebruikt hier osmosewater voor in combinatie met het juiste zout. Voor een aquarium, zoals de Blue Marine Reef 90, volstaat een klein osmoseapparaat zoals de Aquamedic Easyline 90 of 300. Dit osmosewater gebruik je later ook om het verdampte water weer bij te vullen.  Wat betreft het zout raden wij een compleet zout aan voorzien van de juiste spoorelementen voor het houden van verschillende koraalsoorten. 

Aquariumzout

Osmoseapparaat

Inrichten Blue Marine Reef 90

Wanneer alles op zijn plaatst staat, de scape voor je zeeaquarium klaar is (de stenen staan stabiel), dan heeft een bodembedekking niet alleen een decoratieve functie maar ook biedt een juiste bodem van koraalzand of vergelijkbaar de huisvesting voor nuttige bacteriën. Wil je graag dat het aquarium extra snel door zijn indraaiperiode heen komt, dan kun je ook gebruik maken van levend zand. Dit zand is al voorzien van verschillende nitrificerende bacteriën die afval opruimen en mee helpen met de stabiele opstart van je zeeaquarium. 

Blue Marine Reef 90 aanvullende techniek

Ondanks dat dit zeeaquarium van Blue Marine zee compleet geleverd wordt, adviseren wij bij Frits Kuiper Groningen om minimaal nog een klein stromingspompje en een verwarmingselement toe te voegen. Ook hiervan zijn veel verschillende soorten op de markt. Maar wil je het eenvoudig houden, kies dan voor een Sicce 2000 nano stromingspompje en kies een Eheim preset verwarming (deze staat vast ingesteld op de juiste temperatuur), 150 of 200 watt verwarming is voor de Blue Marine Reef 90 voldoende, afhankelijk van de plaats waar het aquarium staat. 

Blue Marine Reef 90 toebehoren

Een zeeaquarium opstarten en onderhouden is natuurlijk meer dan alleen een bak water met zout vullen en visjes. Naast de juiste techniek is watertesten heel belangrijk. Hiervoor zijn er diverse zoutwatertesten op de markt. Het eenvoudigste is een complete koffer waar de belangrijkste zoutwatertesten voor jouw zeeaquarium in zitten. Maar vergeet ook bij de aanschaf van jouw zeeaquarium ook natuurlijk niet de juiste zoutmeter om het zoutgehalte van het aquarium te bepalen of de juiste bacteriën die meehelpen het aquarium in topconditie te krijgen en te houden. 

 

Wanneer het aquarium wat langer succesvol draait, zie je dat micro- en macrospoorelementen verbruikt gaan worden. Dit kan je door middel van waterwissels weer op pijl krijgen, maar dit is vaak onnodig veel waterverspilling. Daarom werkt men tegenwoordig veel vaker aan de hand van de balling methode, wat betekent het aanvullen van de verbruikte spoorelementen. Hier zijn zelfs complete sets voor waar gebruik wordt gemaakt van een doseercomputer die dagelijks de juiste ingestelde hoeveelheid spoorelementen aan het aquarium toevoegt. 

Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

Options