Winkelwagen

Chemiclean

Chemiclean was vroeger het middel om rodeflap, cyano bacteriën in het zeeaquarium te bestrijden. De rode flap verdween als sneeuw voor de zon! Dit zonder overige problemen in het aquarium te veroorzaken. Helaas wordt het in Nederland of Europa niet meer aangeboden. Vroeger kon je het online nog wel bestellen via Engeland, Duitsland, Polen, Frankrijk of zelfs Italië, maar ook daar is het nu zo goed als niet meer te vinden.  Gelukkig hebben wij een vervanging voor Chemiclean en deze is gewoon legaal te koop op de Nederlandse markt. 

chemiclean

Chemiclean wat is dat?

Chemiclean is een antibiotica die de rodeflap bacterie, ook wel de Cyano bacterië genoemd, aanpakt. In drie dagen ben je compleet van deze vervelende slechte bacterie in je aquarium af. Maar ook nare dingen zoals brown Jelly in Euphilia koralen kan je er mee genezen, omdat chemiclean een bacterie dodend middel is. 

Vervanging Chemiclean

Het is bij de wet verboden om Chemiclean vrij te verhandelen, daarom vind je het ook niet meer in de Nederlandse webshops en inmiddels is dit voor heel Europa doorgevoerd. 

Maar betekent dit nou dat je nooit meer van je rodeflap in het zeeaquarium af komt? Nee gelukkig niet. De aquariummarkt staat nooit stil. Wij zijn daarom erg blij met de komst van een minstens zo goed product van het merk Blue Life

Chemiclean kopen

Dit is een vergelijkbaar product en wel verkrijgbaar in Nederland. Het product wat je moet hebben tegen de vervelende rodeflap in het aquarium, de Cyano bacterie is Blue life Red Cyano RX

Producten tegen Cyano / Rodeflap in het zeeaquarium

Er zijn verschillende producten als vervanging van chemiclean voor het zeeaquarium, hieronder bespreken wij een aantal die je kan gebruiken om je aquarium weer in top conditie, flapvrij te krijgen

Blue life Red Cyano RX

Zal snel en effectief cyano-bacteriën, een vorm van blauwalg, verwijderen van stenen, grind en zand in uw zeeaquarium. Het zal geen  schade toe te brengen aan de aquariumbewoners. 

 

Met Blue life Red Cyano RX bestrijd je succesvol Cyano-bacteriën (rode flap) in het zeeaquarium.

Aqua medic Antired

Gebruik je tegen rode smeeralgen (cyanobacteriën) in zeewateraquaria.

Ook rode slijmalgen worden door de Aqua Medic Antired bestreden in het zoutwater aquarium. Antired is veilig voor ongewervelde dieren, niet schadelijk voor nitrificerende bacteriën en bevordert de groei van hogere algen. Tijdens de behandeling moet de afschuimer ingeschakeld blijven en de koolstoffilters worden verwijderd. De rottende algen kunnen worden verwijderd door snel filtering.

Colombo Mycosidol

Mycosidol Bio Cure bevat natuurlijke bestanddelen en bacteriën die het water zuiveren en organische verontreiniging ofwel detritus afbreken. Colombo Mycosidol gaat rode algen, ook wel Cyano’s genoemd, tegen. Deze ontwikkelen zich vooral in aquaria waar veel detritus aanwezig is.

Door Mycosidol als een kuur toe te passen kan de vorming van Cyano’s effectief worden gestopt. Daarnaast kan Mycosidol periodiek worden toegepast om ophoping van organische verontreiniging te voorkomen.

Korallen Zucht Cyano Clean

Speciale bacteriën die met succes cyanobacteriën verdringen. De dosering moet dagelijks toepassen, bij voorkeur al bij de eerste tekenen van de cyanobacterie.

 

Om uitbraken van cyanobacteriën te voorkomen kan CyanoClean een keer per week worden gedoseerd. Bij hardnekkige problemen kan de behandeling tot 8 weken duren.

Cyano bacterie zoetwater

Je bent opzoek naar een product tegen die vieze groene tapijt alg in je zoetwater aquarium? Dan hebben wij de volgende producten voor je in ons assortiment. 

Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

Options