Winkelwagen

CO2 toevoegen

CO2 toevoegen aan je aquarium, daar heb je vast wel een keer iets over gehoord. Maar wat houdt CO2 toevoegen aan je aquarium precies in? Wij van Frits Kuiper Groningen leggen het graag stap voor stap uit! Want het toevoegen van CO2 aan je aquarium water kan een enorme boost zijn voor je aquariumplanten en uiteindelijk de balans van de waterwaarden stimuleren.

CO2 toevoegen - Waarom toevoegen

CO2 toevoegen aan je aquarium, wat is CO2 precies en waarom moet je dit toevoegen? Je aquarium is een echte eyecatcher in huis en een streling voor het oog als deze er gezond en helder bij staat. Dit gaat nog wel eens mis. Denk aan problemen zoals een algenuitbraak of slecht groeiende planten. Dit soort problemen worden vaak veroorzaakt door een tekort aan CO2.

 

Wat is CO2 en waarom moet dit worden toegevoegd in je aquarium? CO2 is een afkorting voor koolstofdioxide. Planten gebruiken CO2 tijdens de fotosynthese. Dus voldoende CO2 in het aquariumwater is uitermate belangrijk voor de optimale groei van je aquariumplanten. 

CO2 toevoegen - Aquariumplanten

CO2 toevoegen staat direct in verbinding met de groei en gezondheid van je planten in je aquarium. Planten gebruiken CO2 tijdens de fotosynthese. Als er onvoldoende CO2 aanwezig is dan zal er een onbalans ontstaan wat grote gevolgen heeft op je aquarium. Planten in je aquarium zullen slecht groeien of zelfs doodgaan. Daarnaast kan er een algengroei ontstaan, wat zich snel kan verspreiden door het hele aquarium. Door algengroei kan de opname van voedingsstoffen bij planten sterk verminderen, waardoor de groei van de planten in het aquarium niet optimaal is.

 

Alles staat met elkaar in verbinding en als je CO2 gaat toevoegen aan je aquarium zal het je veel narigheid besparen! CO2 toevoegen aan je aquarium is niet alleen goed voor de planten in het aquarium maar kan er dus ook voor zorgen dat een algenuitbraak voorkomen kan worden.

CO2 toevoegen - CO2 systemen

CO2 toevoegen aan je aquarium, hoe doe je dat? Om er voor te zorgen dat er meer CO2 in het aquariumwater wordt opgenomen zijn er verschillende methodes en systemen op de markt. Ten eerste heb je complete CO2 systemen waarmee hoeveelheid en frequentie nauwkeurig geregeld kan worden. Hierdoor is de dosering van CO2 overzichtelijk en zorgt het voor een constante toevoer van voldoende CO2 in je aquarium.

 

 

CO2 toevoegen - CO2 systeem aansluiten

Je hebt de keuze gemaakt om CO2 toevoegen met een CO2 systeem, maar hoe sluit je deze aan? Willem Jan laat in onze video zien hoe je de Colombo CO2 Profi Set aansluit op je aquarium zodat deze CO2 kan toevoegen.

CO2 toevoegen - Vloeibare CO2

CO2 toevoegen aan je aquarium kan ook met vloeibare CO2. Colombo Flora Gro Carbo is een vloeibare CO2 voeding (koolstofbron) voor waterplanten en tevens een algenremmer. 

 

Colombo Flora-Grow Carbo bestaat uit opgeloste organische CO2 bronnen waardoor deze gedeeltelijk CO2 gas (systemen) vervangt als basis groeistof voor plantengroei. De vloeibare CO2 wordt vaak gebruikt voor kleine aquaria en kan worden toegevoegd aan zowel tropische als koud water aquaria.

 

CO2 toevoegen - Aquascape aquarium

Geen CO2 toevoegen aan een Aquascape aquarium is als een vis zonder water, onmisbaar dus. Een Aquascape aquarium is een prachtig onderwaterlandschap met mooie planten en stenen, helemaal in balans ingericht. Je raad het al, deze planten hebben CO2 nodig om optimaal te groeien en gezond te blijven. Het ligt aan de grootte van je aquarium of je een CO2 systeem moet aanschaffen of dat het lukt met de vloeibare CO2 die wij ons assortiment hebben.

CO2 toevoegen - Passend advies voor jouw aquarium

Je wilt na het lezen van deze FAQ graag CO2 gaan toevoegen aan jouw aquarium maar je heb hier nog wat vragen over. Wij helpen je graag! Kom langs in onze winkel aan de Noorderhaven 13 in Groningen en onze medewerkers zullen je voorzien van een passend advies voor het toevoegen van CO2 aan jouw aquarium.

 

Wij zijn ook bereikbaar via whatsapp en je kunt ons op ditzelfde nummer bellen: 050-312 90 92.

 

Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

Options