Shopping Cart

Aquarium tijdens vakantie

Aquarium Blogs

Hieronder kunnen jullie onze aquariumblogs lezen. Dit zijn aquarium blogs bijvoorbeeld over tips voor het aquarium tijdens de vakantie, aquarium blogs over hoe wij onze eigen aquarium hebben ingericht en waarom, en aquarium blogs over de grappen en grollen die wij tijdens onze werkzaamheden in de winkel meemaken. 

10 tips om je aquarium goed achter te laten tijdens de vakantie

1. Een goede voorbereiding is het halve werk – Maak daarom een week van tevoren je aquarium en filter goed schoon. Zorg dat je CO2 fles voldoende gevuld is, heb alle benodigdheden voor de oppas in huis et cetera.

2. Koop een voederautomaat – We hebben veel verschillende voederautomaten op voorraad, de één nog luxer dan de ander. Informeer bij ons welke voor jou geschikt is.

3. Koop vakantievoer – Er bestaat ook weekendvoer of vakantievoer, vaak is dit voldoende voor maximaal twee weken, afhankelijk van de hoeveelheid vissen en je aquarium.

4. Vraag een vriend(in) om af en toe te komen checken – belangrijk is wel dat diegene weet waar hij op moet letten. Dus een beetje kennis van aquaria is dan wel handig.

5. Voer niet te veel! – Als je een oppas hebt geregeld of een voederautomaat hebt geïnstalleerd, voer dan niet
te veel. We zien vaak dat de oppas met goede bedoelingen de vissen wat extra verwend, maar met verkeerde waterwaardes, een vies aquarium en het ergste dat je kunt overkomen: dode vissen als gevolg. Stel je voederautomaat dus goed in, test dit uitvoerig van tevoren en laat de oppas zien hoeveel voer je vissen nodig hebben. Ga je slechts enkele dagen weg en zijn je vissen in topconditie? Dan kun je ook prima een aantal dagen niet voeren, gezonde vissen kunnen heel goed een paar dagen zonder eten.

6. Verlaag de temperatuur van het aquarium – Maar nooit onder de ondergrens van wat de vissen nodig hebben! De meeste vissen worden rond de 24 graden gehouden. Echter zijn er ook vissen die lagere temperaturen kunnen verdragen. Hoe lager de temperatuur, des te lager de spijsvertering. Daardoor hebben je vissen minder vissenvoer nodig tijdens jouw vakantie en je planten groeien minder hard en hebben daardoor ook minder plantenvoeding nodig. Draai niet in 1 keer de temperatuur naar beneden, maar bouw dit langzaam af. Zorg ervoor dat dit stapsgewijs gaat met maximaal 1 graad per dag naar beneden. En bij terugkomst weer stapsgewijs opbouwen.

7. Extra plantenvoeding toedienen – Aangezien wij altijd vloeibare plantenvoeding adviseren en 10% waterwissel per week, is dit advies afhankelijk van hoe lang je weg bent. In die tijd zal er geen waterwissel plaats vinden waarschijnlijk, maar je planten verbruiken wel voeding. Voeg dan een 0,5x zoveel vloeibare plantenvoeding toe als normaal. Dit kan geen enkel kwaad voor je vissen en garnalen. Maar je planten staan er wel nog steeds mooi bij
als je terugkomt en geen algengroei.

8. Verkort de verlichtingsduur – Hoe langer de verlichting brand, hoe meer voeding de planten opnemen en
dus goed groeien. Door de verlichting minder uur per dag te laten branden, zullen de planten minder hard groeien.
Wij adviseren normaal maximaal 10 uur licht per dag, maar dit kan je in de vakantieperiode best 30% verkorten.

9. Koop een automatisch bijvulsysteem – Heb je een bioloog/sump onder je aquarium? Koop daarvoor dan een automatisch bijvulsysteem. Zeker bij zeeaquaria is het belangrijk dat het verdampte water bijgevuld wordt, zodat
de waterwaardes niet te veel gaan schommelen.

10. Relax! – Je hebt tenslotte vakantie en als je alles goed hebt voorbereid, dan moet het helemaal goed komen
en kun jij straks bij thuiskomst weer heerlijk genieten van je aquarium.

Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

Selecteer een Afleverpunt

4.7
Gebaseerd op 767 beoordelingen
powered by Google
js_loader