Winkelwagen

Goudvis ligt op de bodem

Je goudvis ligt vaak op de bodem van het aquarium? Dat is een teken dat het niet helemaal goed gaat met jouw goudvis. Dit kan komen door bijvoorbeeld zuurstofgebrek. Door het zuurstoftekort spaart de vis zijn krachten, maar het kan ook komen door buikwaterzucht of door een andere bacteriële besmetting. 

Goudvis ligt op de bodem met uitstaande schubben

Wanneer jouw goudvis op de bodem ligt en uitstaande schubben heeft (vergelijkbaar met een dennenappel) dan heeft de goudvis last van buikwaterzucht. In dat geval adviseren wij zo snel mogelijk te starten met één van de volgende medicijnen tegen buikwaterzucht.

Goudvis ligt op de bodem door zuurstoftekort

Wij zien nog steeds goudviskommen voorbij komen, zonder filter en met een paar kunstplantjes. Dit is niet meer van deze tijd. Door het kleine wateroppervlakte en het stilstaande water krijgen vissen snel zuurstoftekort. Dit is te herkennen aan de vissen die naar boven gaan, omdat het water bovenin extra zuurstof bevat. Maar wanneer de vis geen kracht meer heeft door het zuurstoftekort zal de vis op de bodem gaan liggen. Een zuurstofpomp aanschaffen is dan een noodoplossing om jouw vissen snel weer van extra zuurstof te kunnen voorzien. Een zuurstofpomp (of ook wel luchtpomp genoemd) brengt zelf trouwens geen extra zuurstof in het water, maar doordat het water meer in beweging is, zorgt dit ervoor dat er meer zuurstof wordt opgenomen in het water. 

 

Een filterpomp over het oppervlakte laten spuiten kan ook al helpen. Zoek je een luchtpomp? Dan hebben wij de volgende opties voor jou en jouw goudvis. Let op: dit advies geldt alleen voor goudvissen en niet voor Sluierstaartachtigen. 

 

Goudvis ligt op de bodem - Bacteriële infectie

Heeft jouw goudvis een bacteriële infectie? Dan kan het ook zijn dat de vis verzwakt is en hierdoor op de bodem gaat liggen. De vis heeft niet meer de energie om de bacterie met zijn eigen immuunsysteem af te weren. Een medicijn als eSHa2000 werkt zeer effectief tegen bacteriële infecties bij jouw goudvis en je zult zien dat jouw goudvis snel weer vrolijk rondzwemt. De volgende medicijnen heeft Frits Kuiper Groningen in het assortiment om jouw goudvis weer snel gezond te krijgen. 

Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

Options