Winkelwagen

Goudvis witte plek op de kop

Jouw goudvis heeft een witte plek op de kop, dit kan natuurlijk ook een andere vis zijn, maar vaak komt dit voor bij karperachtigen. Wat is de witte plek op de kop van jouw goudvis? Dat lees je hier op deze pagina. Het kan verschillende oorzaken hebben waarom de vis deze witte plek op de kop heeft.

Wat is de witte plek op de vis?

Wanneer je vis een witte plek heeft dan is dit vaak een schimmel infectie veroorzaakt door een bacterie. Het kan komen doordat de waterkwaliteit niet optimaal is. Belangrijk is dus om je waterwaardes zo snel mogelijk te meten! Als de waterkwaliteit niet optimaal is, dan is het belangrijk om dit eerst weer in balans te krijgen. Wij adviseren om een waterverbeteraar toe te voegen en een waterverversing (van 30%) uit te voeren. Als het water een te hoge ammoniakwaarde en/of NO2 nitrietwaarde heeft, dan adviseren wij om bacto turbo te gebruiken voor uw zoetwateraquarium.

Als je de bovenstaande stappen gevolgd hebt, dan dien je het juiste medicijn toe. Welk medicijn je toedient is afhankelijk van de omvang van de besmetting. Samen met jou kijken wij graag naar je vis om te kunnen bepalen welk medicijn op dat moment je het beste kunt aanschaffen.

 

Zou je graag een passend advies willen welk medicijn voor jouw zieke vis het beste is? Dan kun je altijd met ons contact opnemen via de mail of op ons telefoonnummer 0503129092 (WhatsApp ook mogelijk op dit nummer). Of vul het contactformulier in op onze website.

Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

Options