Shopping Cart

JBL Co2 Set

Een JBL CO2 set stel je zelf samen. Je kiest precies het systeem wat bij jou past. Maar voor de mensen die net beginnen met de zoektocht naar een CO2 set voor je aquarium kan het soms zijn dat er erg veel op je afkomt. Je kunt het overzicht een beetje kwijtraken. Wij hebben voor jou een uitleg, per onderdeel, wat voor jouw aquarium het meest geschikte systeem is. Je stelt deze helemaal naar wens zelf samen. 

jbl co2 set

Compleet JBL Co2 systeem

Zoek je een compleet pakket waar alles op en aanzit, van pH computer tot bellenteller en diffusor? Dan is de JBL Pro Flora CO2 professional set System V wat je zoekt. Deze set is voorzien van een pH computer, bellenteller en manometer met automatisch magneetventiel. 

 

Het enige wat je bij deze sets nog nodig hebt om hem compleet te maken voor het aquarium is: 

  • pH sensor / electrode
  • CO2 fles

 

pH sensor / electrode

Een belangrijk onderdeel van een CO2 set met een computer, is een pH electrode. Deze meet de pH-waarde in het aquarium en voorkomt dat je een pH drop (te lage pH waarde) in het aquarium krijgt.  De pH electrode werkt samen met een pH computer, die een seintje geeft aan het magneetventiel van je CO2 set om de toevoer naar het aquarium af te sluiten. De pH electrode moet  voor gebruik altijd geijkt te worden, daarom zit bij een JBL pH electrode set altijd de ijkvloeistof bijgeleverd.

CO2 flessen JBL

Een CO2 fles is een fles waar de CO2 in wordt opgeslagen. De CO2 flessen die wij op deze pagina tonen zijn hervulbare flessen en kan je vaak bij de plaatselijke gassenhandel voordelig laten vullen. Wij hebben flessen van 500 gram en 2000 gram (2kg) van JBL op voorraad. Het is afhankelijk van de grootte van je aquarium, wat voor CO2 fles voor jou het meest geschikt is. Voor een klein aquarium is een grote CO2 fles natuurlijk ook geen probleem. Heb je een aquarium van meer dan 200 liter, dan adviseren wij altijd een 2000 grams fles. 

CO2 systeem zelf samen stellen

Liever je CO2 van JBL zelf samen stellen? Dan kan ook Eventueel kan je later nog onderdelen toevoegen om de CO2 set nog uit te breiden met verschillende componenten. Selecteer hierboven of je een CO2 fles wilt hebben van 500 of 2000 gram. Vervolgens voeg je zelf de onderdelen toe die voor jou van toepassing zijn.  Om een set gebruiksklaar te maken heb je nodig:

  • CO2 fles
  • Manometer
  • Bellenteller
  • Diffusor
Wij leggen hieronder uit wat de verschillende onderdelen inhouden:

Kies je CO2 fles voor je aquarium

Ben je opzoek naar een kleine handzame CO2 fles, of zoek je juist een CO2 fles die je maanden kan laten draaien? Maak dan de keuze tussen een 500 grams of een 2000 grams fles. Vanaf aquaria van 200 liter adviseren wij  altijd een 2000 grams CO2 fles te nemen.

Manometer/regulator Co2

Een manometer voor je CO2 fles (of hoe JBL het noemt “JBL PROFLORA CO2 REGULATOR” zorgt ervoor dat de hoge druk die op je CO2 fles zit wordt omgezet naar werkdruk van ongeveer 1 tot 2 bar. Dit is  vervolgens geschikt voor je aquaria toepassingen, zoals de planten voorzien van extra CO2 voor de plantengroei. 

Op een regulator kan je de CO2 fles afsluiten en door middel van het naaldventiel kan je het juiste aantal bellen voor het aquarium afstellen. De manometers die op de regulator van JBL zitten geven de werkdruk weer, en de druk op de fles. Zo weet je ook wanneer je de CO2 fles moet vervangen.

Bellenteller Co2

Omdat je het CO2 zelf niet kan zien (het is een gas) heb je een bellenteller nodig om te kunnen monitoren hoeveel CO2 er in het aquarium gaat. Dit doe je d.m.v. een CO2 bellenteller. De bellenteller vul je met water, en de CO2 slang van je CO2 fles sluit je hier op aan. Doordat er water in de bellenteller zit, kan je tellen hoeveel bellen er het aquarium in gepompt worden. Vaak zien wij dat er veel te veel CO2 in het aquarium wordt gepompt t.o.v. de aanwezige voedingsstoffen. Dat vaak weer voor nadelige algen zorgt en verlies van de CO2. Frits Kuiper Groningen adviseert om ongeveer je aquariuminhoud x2 te doen en dan delen door 10 voor het gemiddelde aantal bellen per minuut voor jou aquarium.

CO2 diffusor

Dan hebben wij nog iets nodig om de CO2 in het aquarium te krijgen. Dit doe je d.m.v. een CO2 diffusor! Diffusors zijn er in veel verschillende soorten en maten. Zo zijn er kleine kelkjes die voor een fijne CO2 mist in het aquarium zorgen, je gebruikt een inline CO2 diffusors die je kan aansluiten op je externe filter of een bellentrap die je in het aquarium hangt. 

JBL Taifun P

Plaats de diffuser met de zuignaphouden in het aquarium. Door de speciale keramiek voor bijzonder kleine CO2-belletjes en ingebouwd keramiek membraan wordt de uitstroom gelijkmatig en effectief verdeel

JBL Taifun M10

Door middel van de speciale slang aan te sluiten op de CO2-bemestingsinstallatie. Daarna plaats je hem met de zuignap in het aquarium. De JBL ProFlora Taifun M10 biedt een zichtbare, efficiënte diffusie van CO2.

JBL ProFlora inline - Proflora Direct CO2 diffuser

Ben je in het bezit van een extern filter en je wilt zo weinig mogelijk in beeld hebben in je aquarium? Dan is een Inline CO2 diffusor van JBL wat je moet hebben. Deze komt tussen de retourslang van je externe filter en zo wordt de CO2 zeer efficient in het aquariumwater opgenomen. Het is belangrijk dat je de juiste maat voor het type aquariumslang selecteert.

CO2 magneetventiel - afsluiter

De aquariumplanten nemen alleen CO2 op wanneer deze licht (en de juiste voeding) krijgen. Je sluit de CO2-toevoer daarom wanneer de verlichting uit is. Dit kan je handmatig doen d.m.v. de grote knop op de bovenkant van de regulator/manometer, maar het gebruik van een magneetventiel is een stuk handiger. De JBL Proflora CO2 Valve kan je d.m.v. stroom aan- /of uitzetten. Dit voorkomt ook, wanneer je handmatig vergeet de CO2 uit te zetten een pH drop in de nacht in het aquarium. 

CO2 computer gestuurd

CO2 controller

Je hebt alles mooi draaien op je aquarium, en je wilt eigenlijk wel dat de CO2 geautomatiseerd wordt toegevoegd aan je aquarium. Wanneer je al gebruik maakt op je systeem van de JBL magneetklep (CO2 Valve) dan kan je deze aansluiten op de JBL CO2 computer. Dit is een kastje die de pH-waarde meet in je aquarium. Wordt deze te laag (CO2 verlaagt de pH) dan sluit deze automatisch de CO2 toevoer. Een handige touchscreen, waar je de pH-waarde en temperatuur van het aquarium op kan uitlezen.

pH electrode/sonde

Om de juiste pH-waarde te kunnen meten sluit je een pH sonde/electrode aan op de pH computer. Deze electrode heeft een datum tot wanneer die opgeslagen kan worden. Dit is dus geen houdbaarheidsdatum, maar een datum die garandeert dat je een pH-electrode hebt die niet al jaren op de plank ligt en daarom niet meer accuraat is.  De pH electro komt compleet met ijkvloeistof zodat je direct gebruiksklaar bent.

Overige CO2 toebehoren

CO2 Slang - JBL ProFlora T3

3 meter transparante C02-slang voor alle gangbare CO2 installaties. Voorkomt lekken van CO2 -gas. Diameter Ø 4/6 mm

CO2 test - JBL CO2 + pH test

De JBL testset CO2 + PH geeft een Permanente directe meting van de optimale pH-waarde en het kooldioxidegehalte voor zoetwateraquaria.

CO2 antiretour - JBL SafeStop

Speciale waterterugloopbeveiliging voor aquariumtoebehoren. Toebehoren voor CO2-installatie, pH-regelapparatuur en magneetventielen.

CO2 test refill

Een universele CO2 navul vloeistof welke u kan gebruiken voor elke CO2 druppel/checker.

CO2 computer calibratieset pH

Kalibratie set voor het ijken van je PH-elektroden. Met een juiste weergave van je pH-waarden.

JBL 500 gram CO2 fles voet

Voor een veilige positionering van alle hervulbare CO2 flessen van 500 g met een rond uiteinde en tot 6 cm doorsnede

Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

Selecteer een Afleverpunt

4.7
Gebaseerd op 728 beoordelingen
powered by Google
js_loader