Winkelwagen

JBL Protemp

De JBL Protemp e300 en e500, een externe verwarming voor uw aquarium. Omdat de meeste aquariumvissen uit tropische wateren komen, hebben warmer water nodig. De JBL Protemp e300 en e500 is makkelijk regelbaar naar de geschikte temperatuur voor uw vissen. En omdat u de JBL Protemp niet in het aquarium plaatst maar extern,  ziet het er mooier uit en en de JBL Protemp verdeeld het warme water gelijkmatiger over aquarium. U zet de JBL protemp e300 en e500 gemakkelijk tussen uw filter en het aquarium. De externe verwarming is ideaal voor aquascapers, omdat het apparaat niet zichtbaar is in het aquarium

JBL Protemp review

De JBL Protemp E300 & E500. In onderstaande video leggen we uit hoe deze precies geïnstalleerd wordt. 

JBL Protemp | E300

De JBL Protemp E300 is een door stroomverwarming die u eenvoudig tussen de slangen van uw buitenfilter plaatst. Deze Protemp E300 is geschikt voor aquaria tot 300 Liter.

Het water wordt gelijkmatig verdeeld over uw aquarium.

Door een eenvoudige bediening kunt u de juiste temperatuur instellen. Met de bijgeleverde koppelingen kunt u hem aansluiten op diverse slangdiktes.

 

Naast de JBL Protemp E300 is ook de JBL Protemp E500 verkrijgbaar voor aquaria boven de 300 lite

JBL Protemp | E500

De JBL Protemp is het grotere broertje van de JBL Protemp E300. Het vermogen is groter en kan een aquarium tot 500 liter ongeveer 5 graden verwarmen.

 

 

De JBL Protemp is een externe filter en wordt eenvoudig geplaatst op de slang tussen de filter en het aquarium. Met bijpassende koppelingen kunt u hem aansluiten op verschillende slangdiktes.

 

 

Het warme water wordt gelijkmatig verdeeld wat beter is voor de leefsituatie van uw vissen.

JBL Protemp | Aquarium verwarmen

Een aquarium verwarmen is belangrijk voor de leefbaarheid van veel verschillende aquariumvissen. De meeste aquarium vissen komen uit tropische gebieden en hebben watertemperaturen tussen 22 en 30°C nodig. Daarom is het belangrijk uw aquarium te verwarmen tot een gewenste temperatuur. Als u een aquarium heeft met een combinatie van verschillende vissen en ongewervelde dieren is een temperatuur van 24C tot 26C een aangename temperatuur.

Naast de JBL Protemp die u extern gebruikt, zijn de de meeste verwarmingselementen langwerpig en worden in het water geplaatst. Hier zijn vele wattages verkrijgbaar en veelal met een thermostaat.

JBL Protemp | Welke Aquarium verwarming

Welke aquarium verwarming u moet hebben ligt aan de grootte van uw aquarium. Als u uw aquarium wilt verwarmen is vaak de regel at 1 watt ongeveer 1 liter verwarmt. Dus al u een aquarium heeft van 250 liter is bijvoorbeeld de JBL Protemp E300 een geschikte keuze, maar een kleiner aquarium van bijvoorbeeld 50 liter is de Superfish Eco Heater 100 watt ook voldoende.

 

Bij Frits Kuiper hebben we een groot assortiment verwarmingen. Er zijn verschillende wattages en groottes, daarbij zitten de verschillen in een externe of een interne verwarming.

 

De merken die Frits kuiper verkoopt:

 

Tegenwoordig werken bijna alle verwarmingen met een thermostaat, maar om dit goed na te meten is een thermometer erg handig.

 

JBL Protemp | aquarium bodem verwarmen

U kunt ook de aquarium bodem verwarmen. Met bodemverwarming in uw aquarium bevordert u de groei van de waterplanten enorm. Bodemverwarmingen bestaan uit lange verwarminskabels die mooi verspreid in ‘S-vorm’ over de bodem wordt gelegd. Zo ontstaat een fijne bodem warmtecirculatie. 

 

Het verwarmen van de bodem van uw aquarium is niet bedoeld ter opwarming van uw water. Daarvoor heeft u echt sterkere wattages nodig en is bodemverwarming niet geschikt.  U kunt het wel gebruiken voor de bodem van uw terraria.

 

JBL externe verwarming

De JBL externe verwarming of verwarmingen zijn gemakkelijk te installeren. U snijdt de slang, die loopt vanaf uw filter, door en plaatst de JBL externe verwarming met de bijgeleverde koppelstukken tussen de twee uiteindes. Nadat u het apparaat aangesloten hebt op het stroomnet stelt u de gewenste temperatuur in. Deze is eenvoudig af te lezen op het LED scherm.

 

U kunt de temperatuur in uw aquarium eenvoudig meten met een thermometer.

 

De JBL externe verwarming is leverbaar in twee types, de E300 (voor aquaria tot 300 Liter) en de E500 (voor aquaria tot 500 Liter)

 

Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

Options