Winkelwagen

Jecod dp handleiding Nederlands

De Jecod DP doseerpompen zijn veel verkochte doseerpompen in Nederland, maar helaas mist er de Jecod DP handleiding Nederlands. Om jullie te helpen hebben wij daarom een handige uitleg geschreven aan de hand van de meegeleverde Engelse handleiding. Zodat ook, wanneer je niet de Engelse taal kundig bent, in de mogelijkheid bent om de eenvoudige doseerpomp in te kunnen stellen. 

Er zijn verschillende Jecod doseerpomp op de markt, van twee kanaals tot 6 kanaals. Ook de DS serie van de Jecod pompen stel je in volgens de zelfde handelingen. Vragen over de Jecod DP handleiding? Wij bij Frits Kuiper Groningen helpen je graag verder. 

Jecod dp handleiding Nederlands

Knoppen Jecod DP / DS doseerpomp

Alle Jecod DP en DS doseerpompen zijn in te stellen met behulp van de volgende knoppen die je op de doseerunit kan vinden:

 

 • (enter symbool) : Menu & bevestigingstoets 
 • Esc (escape) : Retour knop (bijvoorbeeld wanneer je iets fout hebt ingesteld)
 • (pijltje omhoog) : waarde ophogen
 • (pijltje omlaag): waarde verlagen
 • (pijltje links) : cursor verplaatsen naar links
 • (pijltje rechts): cursor naar rechts

Deze symbolen kom je verder tegen in de uitleg en op de doseerpomp.

nb. symbool op de Jecod doseerpomp:

=      (enter symbool) in onze uitleg!

Jecod doseerpomp datum en tijd in stellen

Om op de juiste tijdstippen van doseren in te stellen gaan we eerst beginnen met het op (de juiste) tijd zetten van de doseerpomp. Dit doe je door de volgende stappen te volgen:

 • (enter symbool) 1x – Set Date & Time – bevestigingen met ≤ (enter symbool)

Nu kan je de juiste datum instellen, gebruik hier de pijltjes toetsen voor. ↑↓ om de datum te verhogen of te verlagen, ← → om door de verschillende posities van de datums te scrollen.

Heb je de datum juist ingesteld? Dan bevestig je dit door  (enter symbool)

 • Nu we de juiste datum hebben ingesteld en dit bevestigd hebben met  (enter symbool), komen we bij het tijd gedeelte. 

Set New Time:

 • ↑↓ voor de tijd te verhogen/verlagen
 •  ← → om door de verschillende posities van de datums te scrollen

Je scrolt met de pijltjes-toetsen door de velden, met omhoog en naar beneden stel je de juiste waardes is. Zodra je dit juist hebt ingevuld, bevestig je de instellingen met  (enter symbool). 

Vloeistoffen aansluiten

We gaan de flessen met vloeistoffen nu aansluiten op de doseerpomp, let hier bij op dat de flessen niet hoger staan dan het waterniveau, en gebruik eventueel anti retour ventielen om teruglopen van vloeistoffen te voorkomen. 

Na het aansluiten van de flessen gaan wij handmatig doseren, zodat de vloeistoffen in de doseerslangen zitten. Je doet dit per kanaal, en net zo lang tot de vloeistof door de slang is en bij het einde is uitgekomen. 

Je gaat als volgt te werk:

 • Druk de  ← of →  in, 

Vervolgens kom je in de Manu mode (manual mode), dit wil zeggen dat je handmatig kan kiezen welk kanaal je handmatig wil laten (door)stromen. Je begint bij pomp 1, die knippert dan. Vervolgens houdt je de  (enter symbool) ingedrukt, de pompkop begint te pompen(draaien) en de vloeistof wordt in de slang gepomp. Je houdt de  (enter symbool) ingedrukt tot de vloeistof aan het einde van de slang is aangekomen. 

Je herhaalt deze stappen voor alle aangesloten doseerkanalen. 

Jecod doseerpomp kalibreren

Omdat de consistentie (dikte van de vloeistof) van de verschillende toevoegingen kan verschillen, is het belangrijk om, per doseerpomp kop, te kalibreren en onze voorkeur heeft om dit om bovenstaande reden te doen met de elke vloeistof die je wilt doseren.

 • Het kalibreren doe je door op de of↑ te klikken, je selecteert de juiste pomp die je wilt kalibreren. Je bevestigt de keuze door op   (enter symbool) te klikken. 
 • Er staat nu het P (en het nummer doseerpomp) en “Correct Fluid” in beeld. 
 • 100 ml is de kalibratie waarde, dit houdt in dat je 100ml gaat doseren, dit doet de doseerpomp aan de hand van een numeriek getal, een aantal seconden dat de pomp gaat draaien. Wij doen dit altijd aan de hand van een klein maatbekertje. 
 • Wanneer je er klaar voor zit en de doseerslang zit in het maatbekertje, druk dan op ↑ Wanneer de 100 ml in je maatbekertje zit druk je weer op ↑ 

De pompkop stopt wanneer deze is gekalibreerd. Je bevestigt dit met de   (enter symbool) knop, en je herhaalt dit proces voor alle aangesloten pompkoppen. 

Jecod doseerpomp instellen

Het instellen van hoeveel en hoe vaak er gedoseerd moet worden gaan we nu instellen. De Jecod doseerpomp kan je tot een maximum van 24 keer per dag laten doseren. Tevens is het mogelijk om dit niet elke dag te doen maar bijvoorbeeld 1x per week of zelfs 1x per maand. Ook dit leggen wij je uiteraard uit. 

Je begint het de  (enter symbool) knop, vervolgens druk je op het ↓ om naar “Set Program” te gaan. Je bevestigt de keuze met   (enter symbool) 

 • Select Pump – hier selecteer je het kanaal die je wilt instellen en bevestigd het weer met   (enter symbool)  
 • Time per day – Je stelt hier in hoe vaak de doseerpomp per dag moet doseren. 1 is 1x per dag, 2 is 2x per dag enz. enz. Je bevestigd de keuze met   (enter symbool) 
 • Interval Day – hier stel je in om hoeveel dagen de dosering moet plaatsenvinden. Dit betekent wanneer je 1 invoert, de doseerpomp om de dag zal doseren, voer je hier 2 in dan zal de doseerpomp om de 2 dagen gaan doseren. Zet je deze op bijvoorbeeld 7, dan zal de doseerpomp 1x per 7 dagen gaan doseren. Je kan dit instellen tot een maximum van 30, dit is dan 1x doseren per 30 dagen. Wil je dat de doseerpomp elke dag gaat doseren, zet je deze op de standaard waarde 0, de doseerpomp werkt dan elke dag. Je bevestigd de keuze weer door   (enter symbool) in te drukken.
 • Dosing Volume – Hier geef je aan, in milliliters, hoeveel je gedoseerd wilt hebben per doseerbeurt voor dit kanaal. Met de pijltjes-toetsen  ← → kan je de cursor verplaatsen en met de pijltjes toetsen ↓ ↑  kan je het gewenste aantal ML invullen. Je bevestigt dit wanneer je het juiste aantal hebt ingevuld met  (enter symbool) 
 • Dosing time –  hier voer je in om welk tijdstip er gedoseerd moet worden. Met de pijltjes toetsen  ← → kan je naar links en recht om de cursor te verplaatsen. Met de pijltjes omhoog en naar beneden kan je de waarde aanpassen. Je bevestigt je keuze door  ≤ (enter symbool)  te klikken.

Heb je er voor gekozen om meerdere keren per dag te doseren dan herhaalt de Jecod doser de laatste 2 stappen, zodat je kan invullen hoeveel je moet doseren en op welke tijdstippen. Na dat je weer terug bent op “select pomp set” kan je op “Esc” drukken en ben je weer terug in op het begin scherm en ben je klaar met het instellen van je Jecod doseerpomp. 

Jecod doseerpomp toebehoren

Een Jecod doseerpomp gekocht, maar je zoekt nog wat extra toebehoren zoals extra doseerslang, antiretourventielen of een mooie houder voor het orderen van de doseerslangen? Ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. 

jecod-dp-4-slave
Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

Options