Winkelwagen

Mijn vis heeft parasieten

Wat als je vis parasieten heeft? Dan dien je dit probleem zo snel mogelijk aan te pakken. Parasieten op jouw vis maakt jouw vis zwak en het kan zelfs de dood als gevolg hebben. Parasieten op je aquariumvissen herken je vaak aan kleine puntjes op de vissen. De meest voorkomende parasiet is de voor bijna iedereen welbekende “witte stip” ziekte. Maar er zijn ook diverse andere parasieten die jouw vissen het leven zuur kunnen maken.

Hoe herken je parasieten op jouw vis?

Wanneer de parasiet op de vis zichtbaar is, dan zit deze al in het volwassen stadium. En wat je wilt is de parasiet eigenlijk al herkennen voordat deze zichtbaar is. De vissen gaan vaak tegen de bodem of tegen de decoratiemateriaal aan schuren. Dit doet de vis omdat deze jeuk heeft dat door parasieten veroorzaakt wordt. Ook kan de vis lusteloos op de bodem gaan hangen, snel ademen of tegen de stroming van het filter in hangen. Komt één van deze bovengenoemde je bekend voor? Dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk aan te pakken, zodat de parasieten zich niet verder kunnen vermenigvuldigen.

Behandeling parasieten bij aquariumvissen

Wanneer je er op tijd bij bent, hoeft de vis gelukkig niet dood te gaan aan de meest voorkomende parasieten bij uw aquariumvissen. Frits Kuiper Groningen heeft een breed scala aan medicijnen die jouw vis weer snel gezond en beter kan maken.

Medicijnen tegen parasieten voor uw aquariumvissen

Wat is het beste medicijn tegen parasieten voor jouw aquarium vissen? Dit is afhankelijk van de grootte van de besmetting en in het stadium waar de parasieten zich in bevinden. Is een besmetting reeds overgeslagen op bijna alle bewoners? Dan kies je voor een zwaarder medicijn tegen parasieten dan wanneer de eerste tekenen van de parasiet waar te nemen zijn.

Hieronder vind je een overzicht van alle medicijnen die werken tegen die "o zo vervelende parasieten" op jouw aquariumvissen. Zou je graag een passend advies willen welk medicijn voor jouw zieke vis het beste is? Dan kun je altijd met ons contact opnemen via de mail of op ons telefoonnummer 0503129092 (WhatsApp ook mogelijk op dit nummer). Of vul het contactformulier in op onze website.
Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

Options