Winkelwagen

Mijn vis heeft schimmel

Mijn vis heeft schimmel… en nu? Een schimmelinfectie bij jouw vis kan komen door verschillende oorzaken. Het is belangrijk om te achterhalen waar de schimmelinfectie vandaan komt. Dit kan komen door vervuild water, vis dat wordt opgejaagd en beschadigd raakt door overige bewoners of het kan een secundaire schimmel zijn. Dit gebeurt wanneer je vis bijvoorbeeld witte stip heeft gehad of een overige ziekte.

 

Schimmel bij vissen

Hoe ziet een schimmel infectie er uit bij een vis? 

De symptomen zijn wazige ogen of in een verder stadium kunnen vissen compleet wit kleuren. Op de vis zit een soort witte waas. Schimmel bij vissen zijn vaak ook besmettelijk voor de overige aquariumvissen en daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk te starten met een behandeling.

Behandeling van schimmel bij vissen

Frits Kuiper Groningen heeft verschillende (snel)werkende medicijnen in het assortiment die niet mogen ontbreken in het medicijnkastje van uw aquarium.

Hieronder staat een overzicht van medicijnen hoe u uw vissen kunt behandelen wanneer deze een schimmel heeft. Zou u graag een passend advies willen welk medicijn voor uw zieke vis het beste is? Dan kunt u altijd met ons contact opnemen via de mail of op ons telefoonnummer 0503129092 (Whatsapp ook mogelijk op dit nummer). Of vul het contactformulier in op onze website.
Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

Options