Winkelwagen

Mijn vis heeft witte bultjes

O jee, mijn vis heeft witte bulten. Wat zijn het, hoe kom je er vanaf en hoe voorkom je het? Witte bulten op uw vissen kunnen veel oorzaken hebben. Wanneer het pluizige bulten zijn, dan is er vaak sprake van een schimmelinfectie. Maar wanneer de witte bulten op de vis in een vergevorderd stadium zijn, dan kunnen ze eraf vallen en zie je meer kuiltjes die vaak wat roder van kleur zijn en dan is er sprake van een bacteriële infectie. Hoe herken je nou wat jouw vis heeft? Daarvoor bestaat een mooie afbeelding die je kunt bekijken op onze medicijnenpagina van Esha.

Witte bulten schimmel op de vis

Een witte bult op de vis, wat een schimmel is, kan prima van buitenaf behandeld worden met een medicijn. De schimmel zit vaak op de slijmhuid van de vis en kan op die manier ook aangepakt worden. Een medicijn als eSHa2000 is daarom altijd slim om in huis te hebben. Ben je er op tijd bij? Dan geneest de witte bult, de schimmel verdwijnt. De vis heelt gelukkig snel.

Witte bulten op de vis die pluizig zijn

Heeft jouw vis meer pluizige witte bulten? Dan adviseren wij een middel van HS Aqua. Je kunt dan het beste zo snel mogelijk starten met het middel HS Aqua Fungicell. Fungi staat letterlijk voor schimmel.

Witte bulten met rode gaten

Heeft jouw aquariumvis last van witte bulten die later open wonden worden met rode ontstoken plekken? Dan is de kans groot dat dit van binnenuit veroorzaakt wordt. Het zijn dan vaak geen bacteriële schimmelinfecties, maar dit wordt vaak veroorzaakt door wormen, ook wel Flagellaten genoemd. De wormen (Flagellaten) eten zich een weg door de vis en komen vroeg of laat ergens naar buiten bij jouw vis. Heeft jouw vis hier last van? Dan adviseren wij om dit te behandelen met een middel dat intern werkt. Een voorbeeld hier van is Colombo Flagellex.

Medicijn tegen witte bulten op de vis

Ben je op zoek naar medicijnen voor jouw aquarium vissen? Wij hebben een breed assortiment aan medicijnen tegen de meest voorkomende ziektes bij vissen. Zou je graag een passend advies willen welk medicijn voor jouw zieke vis het beste is? Dan kun je altijd met ons contact opnemen via de mail of op ons telefoonnummer 0503129092 (WhatsApp ook mogelijk op dit nummer). Of vul het contactformulier in op onze website.

Frits Kuiper Groningen heeft verschillende medicijnen tegen de witte bulten op jouw vis. Zou je graag een passend advies willen welk medicijn voor jouw zieke vis het beste is? Dan kun je altijd met ons contact opnemen via de mail of op ons telefoonnummer 0503129092 (WhatsApp ook mogelijk op dit nummer). Of vul het contactformulier in op onze website.
Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

Options