Shopping Cart

Mijn vis heeft wormen

Help! Mijn vis heeft wormen! Aquariumvissen kunnen wormen krijgen en daar goed ziek van worden. Gelukkig kan er wat aan gedaan worden als je vis last heeft van wormen. Wij leggen je uit hoe je kunt zien of je vis last heeft van wormen, welke soorten wormen er zijn en nog belangrijker; hoe de vis met wormen te genezen is.

Mijn vis heeft wormen - Symptomen

Hoe kun je herkennen dat je vis last heeft van wormen? Hieronder noemen wij de symptomen per wormsoort op een rij.

Zuigwormen symptomen:

Ondanks dat zuigwormen klein zijn, kunnen ze irritaties veroorzaken aan de huid, kieuwen en ogen van je vissen. Je kunt een uitbraak van zuigwormen herkennen aan een rode, geïrriteerde huid bij je vissen. Ook kunnen ze tegen objecten aan gaan schuren.

Ankerwormen symptomen:

Ankerwormen bijten zich vast in de huid van je vis en dit zorgt voor zweren en andere huidbeschadigingen. Hoe langer de ankerwormen op de vis blijven zitten, hoe zwakker de vis zal worden. Daardoor neemt ook het risico op secundaire infecties toe.

Lintwormen symptomen:

Het is vaak lastig om bij lintwormen een diagnose te stellen, want je merkt vaak pas dat je met lintwormen te maken hebt als je vissen al sterk vermagert en verzwakt zijn.

Rondwormen symptomen:

Een uitbraak van rondwormen is te herkennen aan lusteloze, vermagerde en verzwakte vissen en vaak een witachtige, slijmerige ontlasting.

Naast wormen waar je vissen last van kunnen hebben, zijn er ook wormen die voorkomen in een zoutwateraquarium waar jij zelf last van kan hebben.

Namelijk borstelwormen. Je voelt wel wanneer je te maken hebt met borstelwormen, want ze kunnen aardig steken! Borstelwormen hebben kleine stekeltjes die ze activeren wanneer ze zich bedreigd voelen. Als je ze aanraakt, kunnen de stekeltjes je huid penetreren en injecteren ze een zenuwgif dat irritaties en een brandend gevoel veroorzaakt. De borstelwormen doen je vissen geen kwaad, ze vormen eigenlijk alleen een probleem voor jou.

Mijn vis heeft wormen - Behandeling tegen wormen

Je vis heeft wormen en als de symptomen geanalyseerd zijn dan kan er zo snel mogelijk begonnen worden met de behandeling tegen de wormen. Welke behandeling je bij welke worm moet toepassen, hebben we voor je op een rijtje gezet.

Zuigwormen, lintwormen, rondwormen en ankerwormen behandeling.

Bovenstaande wormen zijn te behandelen door onderstaande medicatie te gebruiken. Deze medicatiemiddelen helpen tegen de verschillende soorten wormen die je vis kan hebben. Lees altijd goed de bijsluiter, voordat je de medicatie voor je vis gaat gebruiken. 

Borstelwormen behandeling

De Borstelwormen zijn geen gevaar voor je zoutwatervissen, maar kan wel vervelend zijn voor jezelf. Je kunt van de stekels jeuk krijgen en andere huidirritatie. Borstelwormen zijn te vangen met de Dupla Marine Worm X!

 

Mijn vis heeft wormen - Advies op maat

Heb je na het lezen van deze pagina nog een vraag over je vis met wormen? Dan kunnen wij jou advies op maat geven over je vis met wormen. Kom langs in onze winkel aan de Noorderhaven 13 in Groningen of bel/WhatsApp ons op het volgende nummer: 050- 312 90 92.

Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

Selecteer een Afleverpunt