Shopping Cart

Mijn vis is ziek

Help mijn vis is ziek. Net als alle dieren (en mensen) kunnen vissen ook ziek worden. Hoe herken je een zieke vis? En nog belangrijker; wanneer je vis ziek is, hoe behandel je een zieke vis?

Een vis die ziek is, kan verschillende symptomen hebben waar je aan kunt zien dat je vis ziek is. Een vis kan bijvoorbeeld last hebben van parasieten, een schimmelinfectie of een bacteriële infectie.

Wanneer je denkt “mijn vis is ziek”, dan is de vis waarschijnlijk al wat langer ziek en daarom is het belangrijk dat de ziekte van uw vis zo snel mogelijk behandeld wordt.

Mijn vis is ziek, de vis heeft een parasitaire besmetting.

Als je vis ziek is en deze heeft een parasiet dan noemt men dit een parasitaire besmetting. Dat is een eencellige parasiet die zich op de vis onder de slijmhuid nestelt. Dit kan de wel bekende “witte stip” infectie zijn, maar er zijn ook andere parasitaire besmettingen mogelijk. 

Herkennen van een zieke vis

Hoe herken je een zieke vis? Wanneer een vis ziek is vertoont deze vaak afwijkend gedrag. Het kan zijn dat de vis schuurt over de bodem of decoratie materialen. Je herkent een zieke vis aan samengeknepen vinnen of aan witte puntjes op de vissen, of ze hebben (witte) slierterige ontlasting.

Behandeling zieke vis

De behandeling van een zieke vis dient zo spoedig mogelijk te gebeuren. Daarom adviseren wij bij Frits Kuiper Groningen ook om altijd een aantal medicijnen in huis te hebben. De witte stip parasieten vermeerderen zich erg snel en bij sommige vissen kan het binnen 24 uur fataal zijn wanneer de witte stip zichtbaar is.

Door een medicijn tegen parasieten en een medicijn tegen bacteriële infecties in huis te halen, voorkomt u de meest voorkomende ziektes bij vissen voor 99%.

Medicijnen voor vissen

Bent u op zoek naar medicijnen voor uw aquarium vissen? Wij hebben een breed assortiment aan medicijnen tegen de meest voorkomende ziektes bij vissen. Zou u graag een passend advies willen welk medicijn voor uw zieke vis het beste is? Dan kunt u altijd met ons contact opnemen via de mail of op ons telefoonnummer 0503129092 (Whatsapp ook mogelijk op dit nummer). Of vul het contactformulier in op onze website.

Hieronder een overzicht van de medicijnen die Frits Kuiper Groningen in huis heeft voor uw zieke vis:
Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

Selecteer een Afleverpunt