Winkelwagen

Mijn vissen gaan dood

Je vissen gaan dood? Dat is niet zo mooi. Dat vissen doodgaan kunnen verschillende oorzaken hebben. Op deze pagina noemen we de meest voorkomende aanleidingen waardoor je vissen dood gaan.

De meest voorkomende oorzaak waardoor vissen dood kunnen gaan is niet de juiste waterkwaliteit in het aquarium. Een andere oorzaak kan een ziekte zijn.

Mijn vissen gaan dood - Waterkwaliteit

Je vissen gaan dood waarschijnlijk door de waterkwaliteit. Wat je vissen te eten geeft, poepen ze ook weer voor een deel uit. Deze poep wordt daarna weer afgebroken door (goede) bacteriën waarna ze weer dienen als mest voor waterplanten. Echte planten geven weer zuurstof voor vissen, wat een goede leefbare situatie creëert voor de vissen.

 

Of je de juiste waarden hebt voor een goede waterkwaliteit kun je meten.

In onze webshop hebben we handige test(set)jes om de waterwaarden te meten voor Zoet- en zoutwater aquaria.

Meten is weten!

Mijn vissen gaan dood | Ziektes

Hoe herken je een zieke vis? Wanneer een vis ziek is, vertoont deze vaak afwijkend gedrag. Het kan zijn dat de vis schuurt over de bodem of decoratie materialen. Je herkent een zieke vis aan samengeknepen vinnen of aan witte puntjes op de vis. Je vissen gaan dood, dit kan komen door ziektes. Parasieten, bacteriën en virussen kunnen erge gevolgen hebben voor de vis en deze kan uiteindelijk daaraan doodgaan. Vaak kun je zieke vissen herkennen aan verandering van kleur, een doffe huid, vinnen die niet meer functioneren of niet goed meer lijken. Ook de manier van zwemmen kan een aanwijzing zijn dat je een zieke vis in het aquarium hebt. Dus mocht je deze symptomen herkennen, dan kun je beter preventief behandelen met een medicijn. 

 

Een zieke vis kun je beter direct afzijdig houden van andere vissen, zo voorkom je vaak dat andere vissen ook ziek worden.

 

In onze webshop verkopen wij medicijnen die de zieke vis kunnen genezen.

 

Wat te doen bij dode vis in aquarium?

Wat moet je doen bij een dode vis in je aquarium? Belangrijk is dat de dode vis snel verwijderd wordt uit het aquarium. Een dode vis kan gaan rotten en dat zorgt voor nare bacteriën. Deze kunnen zeer schadelijk worden voor andere vissen en de waterkwaliteit. Om de dode vis te verwijderen uit het aquarium kunt u het beste een schepnetje gebruiken, zodat je de dode vis niet hoeft aan te raken.

Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

Options