Winkelwagen

Mijn vissen komen niet op kleur

Komen uw vissen niet op kleur? Dit is vervelend en u wilt natuurlijk vissen met een mooie heldere kleur. Oorzaken hiervan zijn uitlopend, maar de meest voorkomende oorzaken zijn stress en vitaminegebrek. Ook voedsel kan van invloed zijn op de kleur van vissen. Bij Frits Kuiper Groningen bieden we producten aan om de kleur van de vis weer goed te krijgen. Hieronder een uitgebreide uitleg over de oorzaken en maatregelen om uw vissen weer op kleur te krijgen. Weet wel, een vis op zijn gemak zal eerder een mooie kleur vertonen.

Mijn vissen komen niet op kleur - Stress

Stress kan een factor zijn waardoor de vis niet op kleur komt. Een te klein aquarium kan bij een vis stress veroorzaken. Omdat vissen graag in scholen leven, kan het aantal vissen ook de veroorzaker zijn. Teveel of juist te weinig vissen kan invloed hebben op de gemoedstoestand van uw vis en stress veroorzaken met als gevolg dat de vis niet op kleur komt.

 

Een goed aquarium, passend bij de vissoort, is zeer belangrijk. Hoe groot het aquarium moet zijn, hangt af van de grootte van de vis, maar ook van de soort vis. Een groot assortiment aquaria vindt u op onze uitgebreide aquariumpagina. 

Mijn vissen komen niet op kleur - Vitaminegebrek

Vissen hebben net als de mens vitamines nodig. Vitamines zijn, naast een goede gezondheid van de vis, ook een belangrijke factor in het mooi op kleur houden van vissen. Er zijn twee manieren waarop vissen vitamines opnemen. 

Uiteraard door voedingssupplementen en daarnaast door het water waar ze in zwemmen.

 

Voor allebei de methoden heeft Frits Kuiper Groningen producten die vitaminetekort bij vissen kunnen aanvullen.

Mijn vissen komen niet op kleur - Voedsel

Voedsel kan een grote invloed hebben op de kleur van een vis. Een aquariumvis krijgt uiteraard minder afwisselende voeding dan vissen in de natuur. Voor een betere kleurintensiteit kun je je vissen een gevarieerder dieet aanbieden of voeding met meer supplementen.

Ook niet onbelangrijk, geef de vis niet teveel, maar ook niet te weinig voedsel. Ook dit heeft invloed op de kleur.

 

Frits Kuiper Groningen biedt een groot assortiment visvoer aan voor zoetwatervissen en zoutwatervissen. 

Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

Options