Shopping Cart

Osmosewater of kraanwater

Je wilt een zeeaquarium beginnen, daar moet ook water in. Ga je dan voor osmosewater of kraanwater? Kun je dit met gewoon kraanwater doen of gebruik ik in het aquarium osmosewater? Frits Kuiper Groningen adviseert altijd osmosewater voor het zeeaquarium, omdat dit water in de puurste vorm is. Er zitten geen mineralen zoals kalk, lood, zouten, ijzer, natrium, kalium, magnesium en organische vervuiling in. Je voegt zelf je elementen toe aan het osmosewater die nodig zijn in je aquarium voor gezonde vissen en koralen. 

osmose water of kraanwater

Osmosewater of kraanwater?

In deze video leggen wij wat het verschil is tussen het kraanwater en osmosewater. Daarnaast maken we duidelijk waarom het beter is om osmosewater te gebruiken bij het opstarten van je zeeaquarium. Bekijk de video voor meer informatie over het gebruik van osmosewater of kraanwater. 

Osmosewater of kraanwater | Voordeel van osmosewater

Het kraanwater uit je kraan thuis bevat een heleboel mineralen met waardes die je niet wilt hebben in je zeeaquarium. Het voordeel van osmosewater is dat het totaal vrij is van mineralen zoals, kalk, lood, zouten, ijzer, natrium, kalium, magnesium en organische vervuiling. Het filter van het osmoseapparaat ontdoet het water, door middel van een hyperfiltratiemethode en het gebruik van semipermerable membranen, van de kleinste deeltjes. Doordat het water helemaal ontdaan is van de kleinste deeltjes, waaronder ook nitraat en fosfor (wat ook zorgt voor alg), heb je zelf alle mogelijkheden om de juiste waterwaardes van de juiste elementen toe te voegen. Zo krijg je door het gebruik van osmosewater de ideale waterwaardes in je aquarium. Dat is het voordeel van osmosewater.

Osmosewater maken

osmosewater zelf maken

Je kunt thuis heel goed zelf osmosewater maken. Om het water helemaal te ontdoen van alle elementen heb je een osmose apparaat nodig. Het osmose apparaat voert het water onder hoge druk door een miniscuul membraan, waardoor alle deeltjes zoals zouten, kalk, zink, nikkel, mangaan, ammonium enzovoort achterblijven. Wat je overhoudt is een zeer zacht water zonder elementen. Puur water van zuurstof en waterstof. Kijk hieronder welke osmose apparaten Frits Kuiper Groningen verkoopt.

Osmose apparaat kopen

WIl je water gebruiken in je aquarium in zijn zuiverste vorm? Om zelf osmose water te maken is het goed om een osmose apparaat te kopen, waarmee je heel eenvoudig zelf osmose water kunt maken. Frits Kuiper Groningen heeft een aantal osmose apparaten in het assortiment in verschillende prijsklassen. Groot verschil zit hem in het vermogen wat het osmose apparaat per dag kan produceren. Bekijk en vergelijk de diverse osmose apparaten en kies voor het apparaat wat geschikt is voor jouw behoeften. 

Osmose apparaat aansluiten

In onderstaande video geven wij een duidelijke uitleg over het aansluiten van een osmose apparaat bij je thuis. Ook laten we een unboxing zien van één van de osmose apparaten.

Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

4.7
Gebaseerd op 728 beoordelingen
powered by Google
js_loader

Selecteer een Afleverpunt