Winkelwagen
Frits_kuiper_2021

Ieder zijn specialisme

Frits Kuiper, de aquaria-, terrarium- en hengelsportspecialist van het Noorden. De naam zegt het al, we zijn gespecialiseerd en dat houdt in dat we net even dat beetje meer kennis hebben dan de gemiddelde dierenspeciaalzaak. Tenminste, daar doen we flink ons best voor, want we doen dit vooral uit passie voor de hobby en de dieren. Vanuit onze interesses zorgen we ervoor dat we zo goed mogelijk op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen ons vakgebied. En aangezien niet iedereen dezelfde interesses heeft, hebben we het geluk dat we elkaar goed aanvullen binnen het team. Lees hieronder wie er bij ons werken en waar zijn of haar kwaliteiten liggen!

Ieder zijn specialisme

Frits Kuiper, de aquaria-, terrarium- en hengelsportspecialist van het Noorden. De naam zegt het al, we zijn gespecialiseerd en dat houdt in dat we net even dat beetje meer kennis hebben dan de gemiddelde dierenspeciaalzaak. Tenminste, daar doen we flink ons best voor, want we doen dit vooral uit passie voor de hobby en de dieren. Vanuit onze interesses zorgen we ervoor dat we zo goed mogelijk op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen ons vakgebied. En aangezien niet iedereen dezelfde interesses heeft, hebben we het geluk dat we elkaar goed aanvullen binnen het team. Lees hieronder wie er bij ons werken en waar zijn of haar kwaliteiten liggen!

Frits_kuiper_2021
Willem jan Kuiper - Frits Kuiper Groningen
Willem-Jan Kuiper

Ik ben de derde generatie binnen het bedrijf. Van jongs af aan loop ik mee in het bedrijf naast mijn toenmalige financiële baan. In 2016 heb ik besloten daarmee te stoppen en mij volledig te richten op het bedrijf dat mijn opa in 1947 oprichtte. Tegenwoordig ben ik (meer dan) fulltime druk met dit fantastische familiebedrijf.

Zelf ben ik zeewaterfanaat en wil ik hier zoveel mogelijk over weten. Ik ben dan ook een trotse bezitter van een Red Sea Reefer 450. Daarnaast vind ik het ook lekker om met mooi weer het water op te gaan en een hengeltje uit te gooien. Daardoor ben ik geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen op hengelsportgebied.

Heeft u een vraag en stelt u hem via Facebook of de mail? Grote kans dat u van mij antwoord krijgt!

2e
Fred Kuiper

Op mijn 15e ben ik bij het bedrijf, dat mijn vader in 1947 opstartte, ingestapt. Dat was iets wat in die tijd heel vanzelfsprekend was.

Inmiddels sta ik al meer dan 55 jaar met veel plezier in de zaak. Geen dag is hetzelfde en je bent altijd met mensen bezig die van hun hobby genieten. Ik vind het dan ook fijn dat ik mensen kan helpen om hun hobby te optimaliseren.

In de zomer ben ik veel in mijn vrije tijd aan het vissen. Hengelsport is dan ook mijn specialisme, maar u kunt natuurlijk bij alles op het gebied van aquaria, terraria en hengelsport bij mij terecht. Ik heb de techniek in de loop der tijd zien ontwikkelen en daardoor kan ik u ook goed adviseren over de juiste producten en onderdelen die momenteel te verkrijgen zijn.

3e
Tanja Ensing

Hoi! Ik ben Tanja 🙂 In 2007 liep ik stage en sinds 2016 ben ik in dienst bij Frits Kuiper Groningen. Zo lang als ik me kan herinneren heb ik grote interesse in dier en natuur en daarom heb ik ook drie opleidingen gedaan rondom dieren, namelijk MBO Dierverzorging en Dierenartsassistent/paraveterinair & HBO Diermanagement met specialisatie ‘Beleid, communicatie en educatie’.

Binnen het bedrijf heb ik mij gespecialiseerd in de zoetwaterafdeling, planten en reptielen. Ik ben floormanager en houd mij onder andere bezig met social media, inkoop & verkoop, HRM/P&O en alle andere werkzaamheden die bij een winkel en management horen.

Kom je binnenkort eens langs om kennis te maken? Tot snel!

Arnoud
Arnoud Stollé

Hallo allemaal! Mijn naam is Arnoud. Op mijn 10e kreeg ik mijn eerste aquarium met Chinese danio’s, luipaard danio’s en een plecostomus. Pas op mijn 12e mocht ik van mijn moeder alleen naar Frits Kuiper Groningen fietsen, waar ik sindsdien vaste klant ben. Het is dan ook super leuk dat ik vanaf 2019 onderdeel mag uitmaken van het gezellige team!

 In de loop van de jaren heb ik enorm veel kennis en ervaring opgedaan, met betrekking tot het houden van aquaria. Ik beschouw mezelf niet als specialist op een deelgebied van het aquarium houden, wel heb ik een brede kennis over al deze deelgebieden. Verder mag ik me graag bezig houden met de laatste trends en ontwikkelingen op aquariumgebied. Het leukste aan de hobby, vind ik kennis delen met mede hobbyisten en met ze te mogen meedenken.

Dus spreek me snel aan in de winkel, dan kunnen we elkaar wat leren!

Tessa
Tessa Schonewille

Ik besloot om van mijn passie mijn toekomstige werk te maken en ben zo begonnen aan dierenverzorging niveau 3. Inmiddels heb ik mijn diploma op zak en ga ik verder als werknemer bij Frits Kuiper.

Ik ben van kinds af aan al gefascineerd over allerlei dieren en keek ook met plezier naar alle leuke documentaires op Discovery Channel over verschillende diersoorten en hun leefsituatie (ik geniet hier nog steeds van).

Ik heb momenteel drie katten en drie aquaria met allerlei zoetwatervissen.

Ik ben ooit begonnen met goudvissen en een roodwangschildpad waar ik jaren plezier van had. Wie weet in de toekomst nog een terrarium met eventueel wimpergekko’s of een koningspython. 

Ik hoop dat ik zo veel mogelijk kennis opdoe en u met veel plezier kan helpen in de winkel 🙂

Darron van Lingen
Darron van Lingen

Hallo, ik ben Darron. Ik heb in 2019 stage gelopen bij Frits Kuiper en in maart 2020 ben ik aangenomen. Ik studeer nog en werk vaak op woensdagmiddag, donderdagavond en zaterdag in de winkel met heel veel plezier.

Zelf ben ik begonnen met het houden van aquariumvissen toen ik 10 jaar oud was. Het begon met een kleine bak met een paar guppy’s. Na een jaar wilde ik de kant van de roofvissen op, omdat dat dit echt mijn passie was. Mijn roofvissen aquarium bestond onder andere uit een arowana, cichla en 3 vuuralen. Nu heb ik een zeewateraquarium, dus ook met al deze vragen kun je bij mij terecht. Daarnaast vind ik het leuk om te vissen met vrienden in de zomer en er lekker op uit te zijn om mooie vissen te vangen. Ik vind mijzelf nog niet een specialist maar iemand met een hart voor vissen.

Ik hoop u snel te zien in de winkel en u te ontmoeten.

Terts
Terts van Bommel

Hallo, ik ben Terts en sinds mei 2021 werkzaam op de vloer van Frits Kuiper. Op mijn 10de verjaardag kreeg ik een 60 liter aquariumpje cadeau en vanaf dat moment raakte ik gefascineerd door deze hobby. De bak werd in de loop der tijd een beetje groter en ik was steeds op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Inmiddels heb ik al 3 jaar een zoutwater aquarium, de Red Sea Reefer 425, waar ik erg trots op ben. Met deze zoutwaterkennis ben ik met name te vinden bij de zoutwaterafdeling. Maar ook voor zoetwatervragen kun je gerust bij me terecht.

Je kunt me alles vragen en ik ga mijn best doen om je overal mee te helpen!

Bart
Bart Feeburg

Hey! Mijn naam is Bart Feeburg en sinds half mei 2021 werkzaam bij Frits Kuiper op de afdeling webshop en social media. Ik heb alweer lang geleden mijn opleiding MultimediaDesign afgerond en sindsdien weet ik dit op allerlei manieren toe te passen. Ik doe veel met fotografie en video’s maken zoals muziekclips, bruiloft films en leuke bedrijfsvideo’s en/of fotograferen van live-events en portretten. Daarnaast ben ik al sinds mijn negende muzikant (drummer). Ik heb in verschillende bands gespeeld en tegenwoordig blijft het bij het spelen in een marching band en een bluesband.

Nu hoop ik kennis toe te passen in en rond de vissen van Frits Kuiper!

Jildau
Jildau de Wit

Mijn naam is Jildau, ik ben 25 jaar en sinds juni 2021 werkzaam bij Frits Kuiper Groningen. Ik heb het ontzettend naar mijn zin in dit gezellige team en ik word er nog voor betaald ook om lekker met mijn hobby bezig te zijn! Het aquariumvirus is begonnen op mijn achtste verjaardag toen ik van mijn opa een aquarium met guppy’s kreeg. De hobby nam echter steeds serieuzere vormen aan en door de jaren heen groeide zowel het aantal aquaria als het formaat. Momenteel heb ik een 110L gezelschapsbak waar ik ontzettend van geniet.

In de winkel kan je mij vinden op de zoetwaterafdeling waar ik met liefde al je vragen beantwoord (op verzoek ook in het Fries). Daarnaast ben ik sinds kort ook veel boven te vinden gezien ik nu ook de Sociale Mediakanalen beheer.

Anouk Nijboer
Anouk Nijboer - Frits Kuiper Groningen
Hoi! Ik ben Anouk. Ik ben 23 jaar en heb de opleiding dierverzorging gedaan op het Nordwin College in Leeuwarden. Na bij verschillende bedrijven gewerkt te hebben, mag ik nu het team hier versterken.
 
Ik heb dieren vanaf jongs af aan al leuk gevonden en mocht na lang zeuren eindelijk een aquarium. Daar zaten dan een paar platy’s in. Maar één aquarium was niet genoeg en ondertussen heb ik drie aquariums staan. Een garnalenbakje, een zwartwater biotoop en een gezelschapsbak. Ik hoop er binnenkort een terrarium met gifkikkers aan toe te voegen.
Als je in de winkel bent, help ik je graag met al je vragen over zoetwatervissen.
Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

Options