Winkelwagen
Frits_kuiper_2021

Ieder zijn specialisme

Frits Kuiper, de aquaria-, terrarium- en hengelsportspecialist van het Noorden. De naam zegt het al, we zijn gespecialiseerd en dat houdt in dat we net even dat beetje meer kennis hebben dan de gemiddelde dierenspeciaalzaak. Tenminste, daar doen we flink ons best voor, want we doen dit vooral uit passie voor de hobby en de dieren. Vanuit onze interesses zorgen we ervoor dat we zo goed mogelijk op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen ons vakgebied. En aangezien niet iedereen dezelfde interesses heeft, hebben we het geluk dat we elkaar goed aanvullen binnen het team. Lees hieronder wie er bij ons werken en waar zijn of haar kwaliteiten liggen!

Ieder zijn specialisme

Frits Kuiper, de aquaria-, terrarium- en hengelsportspecialist van het Noorden. De naam zegt het al, we zijn gespecialiseerd en dat houdt in dat we net even dat beetje meer kennis hebben dan de gemiddelde dierenspeciaalzaak. Tenminste, daar doen we flink ons best voor, want we doen dit vooral uit passie voor de hobby en de dieren. Vanuit onze interesses zorgen we ervoor dat we zo goed mogelijk op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen ons vakgebied. En aangezien niet iedereen dezelfde interesses heeft, hebben we het geluk dat we elkaar goed aanvullen binnen het team. Lees hieronder wie er bij ons werken en waar zijn of haar kwaliteiten liggen!

Frits_kuiper_2021
Willem jan Kuiper - Frits Kuiper Groningen
Willem-Jan Kuiper

Ik ben de derde generatie binnen het bedrijf. Van jongs af aan loop ik mee in het bedrijf naast mijn toenmalige financiële baan. In 2016 heb ik besloten daarmee te stoppen en mij volledig te richten op het bedrijf dat mijn opa in 1947 oprichtte. Tegenwoordig ben ik (meer dan) fulltime druk met dit fantastische familiebedrijf.

Zelf ben ik zeewaterfanaat en wil ik hier zoveel mogelijk over weten. Ik ben dan ook een trotse bezitter van een Red Sea Reefer 450. Daarnaast vind ik het ook lekker om met mooi weer het water op te gaan en een hengeltje uit te gooien. Daardoor ben ik geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen op hengelsportgebied.

Heeft u een vraag en stelt u hem via Facebook of de mail? Grote kans dat u van mij antwoord krijgt!

2e
Fred Kuiper

Op mijn 15e ben ik bij het bedrijf, dat mijn vader in 1947 opstartte, ingestapt. Dat was iets wat in die tijd heel vanzelfsprekend was.

Inmiddels sta ik al meer dan 55 jaar met veel plezier in de zaak. Geen dag is hetzelfde en je bent altijd met mensen bezig die van hun hobby genieten. Ik vind het dan ook fijn dat ik mensen kan helpen om hun hobby te optimaliseren.

In de zomer ben ik veel in mijn vrije tijd aan het vissen. Hengelsport is dan ook mijn specialisme, maar u kunt natuurlijk bij alles op het gebied van aquaria, terraria en hengelsport bij mij terecht. Ik heb de techniek in de loop der tijd zien ontwikkelen en daardoor kan ik u ook goed adviseren over de juiste producten en onderdelen die momenteel te verkrijgen zijn.

3e
Tanja Ensing

Hoi! Ik ben Tanja 🙂 In 2007 liep ik stage en sinds 2016 ben ik in dienst bij Frits Kuiper Groningen. Zo lang als ik me kan herinneren heb ik grote interesse in dier en natuur en daarom heb ik ook drie opleidingen gedaan rondom dieren, namelijk MBO Dierverzorging en Dierenartsassistent/paraveterinair & HBO Diermanagement met specialisatie ‘Beleid, communicatie en educatie’.

Binnen het bedrijf heb ik mij gespecialiseerd in de zoetwaterafdeling, planten en reptielen. Ik ben floormanager en houd mij onder andere bezig met social media, inkoop & verkoop, HRM/P&O en alle andere werkzaamheden die bij een winkel en management horen.

Kom je binnenkort eens langs om kennis te maken? Tot snel!

Arnoud
Arnoud Stollé

Hallo allemaal! Mijn naam is Arnoud. Op mijn 10e kreeg ik mijn eerste aquarium met Chinese danio’s, luipaard danio’s en een plecostomus. Pas op mijn 12e mocht ik van mijn moeder alleen naar Frits Kuiper Groningen fietsen, waar ik sindsdien vaste klant ben. Het is dan ook super leuk dat ik vanaf 2019 onderdeel mag uitmaken van het gezellige team!

 In de loop van de jaren heb ik enorm veel kennis en ervaring opgedaan, met betrekking tot het houden van aquaria. Ik beschouw mezelf niet als specialist op een deelgebied van het aquarium houden, wel heb ik een brede kennis over al deze deelgebieden. Verder mag ik me graag bezig houden met de laatste trends en ontwikkelingen op aquariumgebied. Het leukste aan de hobby, vind ik kennis delen met mede hobbyisten en met ze te mogen meedenken.

Dus spreek me snel aan in de winkel, dan kunnen we elkaar wat leren!

Tessa
Tessa Schonewille

Ik besloot om van mijn passie mijn toekomstige werk te maken en ben zo begonnen aan dierenverzorging niveau 3. Inmiddels heb ik mijn diploma op zak en ga ik verder als werknemer bij Frits Kuiper.

Ik ben van kinds af aan al gefascineerd over allerlei dieren en keek ook met plezier naar alle leuke documentaires op Discovery Channel over verschillende diersoorten en hun leefsituatie (ik geniet hier nog steeds van).

Ik heb momenteel drie katten en drie aquaria met allerlei zoetwatervissen.

Ik ben ooit begonnen met goudvissen en een roodwangschildpad waar ik jaren plezier van had. Wie weet in de toekomst nog een terrarium met eventueel wimpergekko’s of een koningspython. 

Ik hoop dat ik zo veel mogelijk kennis opdoe en u met veel plezier kan helpen in de winkel 🙂

Darron van Lingen
Darron van Lingen

Hallo, ik ben Darron. Ik heb in 2019 stage gelopen bij Frits Kuiper en in maart 2020 ben ik aangenomen. Ik studeer nog en werk vaak op woensdagmiddag, donderdagavond en zaterdag in de winkel met heel veel plezier.

Zelf ben ik begonnen met het houden van aquariumvissen toen ik 10 jaar oud was. Het begon met een kleine bak met een paar guppy’s. Na een jaar wilde ik de kant van de roofvissen op, omdat dat dit echt mijn passie was. Mijn roofvissen aquarium bestond onder andere uit een arowana, cichla en 3 vuuralen. Nu heb ik een zeewateraquarium, dus ook met al deze vragen kun je bij mij terecht. Daarnaast vind ik het leuk om te vissen met vrienden in de zomer en er lekker op uit te zijn om mooie vissen te vangen. Ik vind mijzelf nog niet een specialist maar iemand met een hart voor vissen.

Ik hoop u snel te zien in de winkel en u te ontmoeten.

Terts
Terts van Bommel

Hallo, ik ben Terts en sinds mei 2021 werkzaam op de vloer van Frits Kuiper. Op mijn 10de verjaardag kreeg ik een 60 liter aquariumpje cadeau en vanaf dat moment raakte ik gefascineerd door deze hobby. De bak werd in de loop der tijd een beetje groter en ik was steeds op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Inmiddels heb ik al 3 jaar een zoutwater aquarium, de Red Sea Reefer 425, waar ik erg trots op ben. Met deze zoutwaterkennis ben ik met name te vinden bij de zoutwaterafdeling. Maar ook voor zoetwatervragen kun je gerust bij me terecht.

Je kunt me alles vragen en ik ga mijn best doen om je overal mee te helpen!

Bart
Bart Feeburg

Hey! Mijn naam is Bart Feeburg en sinds half mei 2021 werkzaam bij Frits Kuiper op de afdeling webshop en social media. Ik heb alweer lang geleden mijn opleiding MultimediaDesign afgerond en sindsdien weet ik dit op allerlei manieren toe te passen. Ik doe veel met fotografie en video’s maken zoals muziekclips, bruiloft films en leuke bedrijfsvideo’s en/of fotograferen van live-events en portretten. Daarnaast ben ik al sinds mijn negende muzikant (drummer). Ik heb in verschillende bands gespeeld en tegenwoordig blijft het bij het spelen in een marching band en een bluesband.

Nu hoop ik kennis toe te passen in en rond de vissen van Frits Kuiper!

Jildau
Jildau de Wit

Mijn naam is Jildau, ik ben 25 jaar en sinds juni 2021 werkzaam bij Frits Kuiper Groningen. Ik heb het ontzettend naar mijn zin in dit gezellige team en ik word er nog voor betaald ook om lekker met mijn hobby bezig te zijn! Het aquariumvirus is begonnen op mijn achtste verjaardag toen ik van mijn opa een aquarium met guppy’s kreeg. De hobby nam echter steeds serieuzere vormen aan en door de jaren heen groeide zowel het aantal aquaria als het formaat. Momenteel heb ik een 110L gezelschapsbak waar ik ontzettend van geniet.

In de winkel kan je mij vinden op de zoetwaterafdeling waar ik met liefde al je vragen beantwoord (op verzoek ook in het Fries). Daarnaast ben ik sinds kort ook veel boven te vinden gezien ik nu ook de Sociale Mediakanalen beheer.

Saskia
Saskia Veenstra

Hallo, ik ben Saskia Veenstra. Ik ben 19 jaar en ik doe de opleiding dierverzorging op het Terra MBO Groningen. Ik loop sinds 3 september 2021 stage bij Frits Kuiper.

Van kleins af aan vond ik verschillende reptielen, zoals slangen en gekko’s, helemaal geweldig. Zodoende is mijn liefde en passie voor reptielen ontstaan. Hierdoor ben ik terecht gekomen bij Terra MBO en door het aanbevelen van een leraar ben ik terecht gekomen bij Frits Kuiper. Ik hoop hier veel te leren, zodat ik die kennis weer door kan geven aan de klanten. Ik ben hier 1x in de week te vinden op vrijdag.

Ik hoop u snel te zien, zodat ik mijn kennis kan doorgeven aan u in de winkel!

Marc schuurman
Marc Schuurman

Mijn naam is Marc Schuurman, ik ben 19 jaar en ik doe de opleiding dierverzorging op Terra MBO Groningen. Ik loop sinds 15 september stage bij Frits Kuiper.

Sinds ik me kan herinneren ben ik al bezig met dieren. Ik had vroeger konijnen en ben opgegroeid met mijn beste vriend Sam, een Golden Retriever. Hij is inmiddels 9 jaar.

Ik heb op mijn opleiding gekozen voor het keuzedeel vis, dat is een vak waarmee je een certificaat kunt behalen. Zonder dat certificaat mag je niet bedrijfsmatig bezig zijn met vissen.

Sindsdien heb ik een passie voor vissen. Ik heb nu een 70 liter aquarium gekocht met albino algeneter, roodkopzalmpjes en een dwerggourami.
Hopelijk zie ik je in de winkel!

Dity-foto
Dity de Vries

Yoehoe! Ik ben Dity. Sinds eind 2021 verricht ik een paar dagdelen per week ondersteunde werkzaamheden op de backoffice en help mijn collega Bart met de website, webshop en social media.

Elke dag leer ik weer iets nieuws over vissen, de andere huisdieren en het uitgebreide assortiment voor deze hobby. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar reptielen. De kleuren, patronen en het gedrag van dieren ervaar ik als betoverend en rustgevend.

Naast mijn werk bij Frits Kuiper ben ik als zelfstandige inzetbaar als organisatie ondersteuner. Dat doe ik met name graag in de culturele sector waar ik ondersteuning bied in de organisatie en promotie van kleinschalige events.

Samen met mijn collega’s bij Frits, deel ik graag mooie foto’s en leuke weetjes van deze prachtige hobby, van en met jullie.

noel_vierkant
Noël van der Veen

Hoi, ik ben Noël van der Veen. Ik ben 16 jaar en ik doe de opleiding dierverzorging op het Terra mbo Groningen. Ik loop sinds 2 november 2021 stage bij Frits Kuiper. Ik vind reptielen en vissen leuke dieren, vandaar dat ik hier graag wou stage lopen. 

Ik heb zelf een baardagaam, een wimpergekko, een luipaardgekko en een Jemenkameleon en hopelijk binnenkort ook een aquarium. Omdat ik zo dol ben op mijn dieren leek het me ideaal om bij Frits Kuiper stage te lopen. Verder bestaan mijn hobby’s uit freestyle BMX rijden en gamen.

Ik hoop dat ik hier bij nog veel ga leren over aquaria en terraria. Ook hoop ik u hier graag te helpen met informatie over dieren en producten binnenkort!

peter de beer  - frits kuiper Groningen
Peter de Beer
Hoi, Ik ben Peter. Een oude rot in de aquariumhobby. Ik ben in 2022 bij het team gekomen vanwege mijn kennis van het zeewateraquarium. Techniek, chemie, natuur en zoutwater, dat is mijn passie.
 
Zelf heb ik daarom thuis een stukje koraalrif in een Aqua Medic XD375 aquarium. Met daarin veel vissen, maar vooral veel soorten SPS koralen. Je kunt bij mij een gezonde A. Echinata Icefire komen bewonderen. Maar ik kan ook een stuk voor je bestellen via Frits en aan jou uitleggen waar jouw bak vooraf aan moet voldoen en hoe je dat bereikt.
Natuurlijk: dat is een mogelijke stip aan de horizon en we beginnen bij het begin. Wij samen willen immers geen enkele fase in de hobby missen! En daarvoor is alles op voorraad in de winkel
Anouk Nijboer - Frits Kuiper Groningen
Anouk Nijboer
Hoi! Ik ben Anouk. Ik ben 23 jaar en heb de opleiding dierverzorging gedaan op het Nordwin College in Leeuwarden. Na bij verschillende bedrijven gewerkt te hebben, mag ik nu het team hier versterken.
 
Ik heb dieren vanaf jongs af aan al leuk gevonden en mocht na lang zeuren eindelijk een aquarium. Daar zaten dan een paar platy’s in. Maar één aquarium was niet genoeg en ondertussen heb ik drie aquariums staan. Een garnalenbakje, een zwartwater biotoop en een gezelschapsbak. Ik hoop er binnenkort een terrarium met gifkikkers aan toe te voegen.
Als je in de winkel bent, help ik je graag met al je vragen over zoetwatervissen.
Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

Options