Shopping Cart

Paludarium bouwen

Een paludarium bouwen is een mix van een aquarium en en terrarium. U bootst eigenlijk een regenwoud na. Omdat een paludarium een combinatie is van een aquarium en een terrarium is, moet u met met veel aspecten rekening houden. U moet nadenken over de plantensoorten, het soort zand, de grootte van het paludarium en bijvoorbeeld de verlichting. Een paludarium bouwen is ook een van de meest complexe hobby’s. Naast dat het een complex bouwwerk is, biedt het ook vele mogelijkheden. 

Paludarium bouwen | Uitleg

Een paludarium bouwen is best een grote klus. Omdat het een combinatie is van aquarium en terrarium vergt het wat extra handelingen. Wat deze handelingen precies zijn leggen wij uit in de video hieronder. Ook benoemen wij welke producten wij hiervoor gebruiken.

Gebruikte materialen bouw paludarium

De volgende producten hebben wij gebruikt voor de bouw van ons palludarium. Alle gebruikte materialen voor de bouw van een paludarium zijn bij ons online of in de winkel te koop. Heeft u vragen over de verschillende gebruikte materialen voor de bouw van ons paludarium dan kan u altijd contract met ons opnemen via het contactformulier. 

Paludarium bouwen | Wat kost een paludarium?

Wat kost een paludarium? De kosten liggen geheel bij uw idee. U hebt te maken eenmalige aanschafkosten van bepaalde producten zoals het aquarium, aankleding, planten en dieren. Daarnaast heeft u nog eventuele terugkomende kosten zoals voer, bodembedekking, water en elektriciteit. De kosten voor een paludarium verschillen uiteraard ook bij de grootte van het paludarium.

Paludarium bouwen | Wat kost een paludarium?

De kosten van een terrarium ( de behuizing) verschillen naar de grootte en opties. Er zijn terraria van 30cm x 30cm, maar in onze webshop verkopen wij ze ook van bijna 150cm breed.

Paludarium bouwen | Hoe paludarium verwarmen?

Hoe kunt u uw paludarium verwarmen? Omdat u een leefomgeving wil creëren met een hoge luchtvochtigheid met de bijbehorende dieren en planten zult u de bak of aquarium moeten verwarmen Hiervoor zijn een aantal manieren mogelijk. 

Paludarium verwarmen met kabel of heat spots.

U kunt uw paludarium verwarmen met kabels en/of heatspots. Dit is een goede manier maar denkt u er wel om dat alles waterdicht moet zijn. Warmtematjes kunt u tegen de achterwand bevestigen, zodat de warmte via het glas in het water terecht komt. Ook is het gebruik van warmtespotjes aan te raden, deze geven ook wat licht af, wat ook ideaal is voor bepaalde planten.

Paludarium verwarmen | Externe verwarming

U kunt uw Paludarium verwarmen met een externe verwarming. Voor een goed werkend paludarium is luchtvochtigheid belangrijk maar ook een constante temperatuur. Maar uiteraard wilt u dat uw paludarium vol zit met planten en dieren en geen apparaten. Door het paludarium extern te verwarmen, wordt de warmte gelijkmatiger verdeeld en is het apparaat en bedrading niet te zien.

De JBL Protemp E300 en de E500 zijn hiervoor de ideale oplossing. Ze houden continu de temperatuur bij en verwarmen waar nodig. Daarnaast het een duidelijke display zodat u kunt zien wat de temperatuur op dat moment is.

Paludarium bouwen | Welke verlichting paludarium?

Verlichting voor een paludarium, is net als een aquarium en terrarium belangrijk voor de dieren en planten. Door het plaatsen van goede verlichting in een paludarium blijven de planten en dieren gezond en creëert u een geschikte leefsituatie. 

U kunt gebruik maken van UV of TL- lampen, deze zorgen voor de juiste vitaminen voor planten en dieren om gezond te blijven en te groeien. U kunt ook  gebruik maken van LED-lampen. Deze hebben een hogere lichtopbrengst, besparen u energie en knipperen niet, wat ook beter is voor de dieren.

In onze video over het bouwen van een paludarium gebruiken beide methodes.

Paludarium bouwen | Welke planten paludarium?

Welke planten gebruikt u in een paludarium? Een paludarium bouwt u om een leefomgeving te creëren met een hoge luchtvochtigheid. De planten in een paludarium moeten dus ook goed tegen een hoge luchtvochtigheid kunnen. Nu kunnen bijna alle terrariumplanten goed leven in deze vochtige omgeving is het uitermate geschikt voor kikkers, salamanders en andere reptielen.  Voorbeelden van planten zijn:

 

  • Varens
  • Mos
  • Orchideeën 

In onze winkel kunt vele planten voor terrarium, aquarium en paludarium bewonderen. En met ons deskundig personeel voorzien zij u van de juiste informatie van alles met betrekking tot het bouwen van een paludarium.

Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

4.7
Gebaseerd op 728 beoordelingen
powered by Google
js_loader

Selecteer een Afleverpunt