Winkelwagen

Pluisjes op mijn vis

Het kan zijn dat je pluisjes op je vis aantreft. De pluisjes op je (tropische) vis zijn een schimmel. Als je dit onbehandeld laat in je aquarium.  zal het uiteindelijk dodelijk zijn voor je vis, dus je zal het zeker moeten gaan behandelen.

De komst van pluisjes of schimmel op je vis kan een aantal oorzaken hebben. De vissen zijn wellicht beschadigt geraakt door vechten met andere waterwezens, de waterkwaliteit kan niet helemaal optimaal zijn of het kan een secundaire schimmel zijn.

Pluisjes op je vis | video

De pluisjes op je vis zijn een schimmel en als je dit niet behandeld kan het dodelijk zijn voor je vis. Nu je weet wat het probleem is, kan je iets aan de pluisjes op je vis doen. Welke manieren er zijn om deze pluisjes op je vis te laten verdwijnen leggen we uit in onderstaande video.

Pluisjes op vis | behandeling

Pluisje op je vis is een teken van schimmel. Je vis moet dan onder behandeling om deze schimmel onder controle te krijgen, want anders gaat het zeker dood. Welk medicijn je moet gebruiken ligt aan het stadium waar in de schimmel zich bevindt.

Je kan deze schimmel “pluisjes” herkennen bij de vis, als deze begint te schuren of ze krijgen witte plekjes op je vinnen. Als je pluisjes ziet, zit de schimmel al in vrij gevorderd stadium. In onze winkel hebben wij producten die deze schimmel tegen kan gaan.

Pluisjes op je vis | Medicijnen

Om de pluisjes op je vis of schimmel tegen te gaan bieden wij in onze winkel verschillende producten aan. Voor beginnende schimmel en schimmel in een ver gevorderd stadium. De pluisjes op je vis betekent dat de schimmel al in een ver gevorderd stadium is, dan is de Bactyfec een goed middel.

Pluisjes op je vis besmettelijk?

De pluisjes op je vis ofwel schimmel is besmettelijk. Daarom is het belangrijk de vis in quarantaine te plaatsen, dus in een aparte bak zodat de vis andere vissen niet kan besmetten.

Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

Options