Winkelwagen

Preventief vissen behandelen tegen ziektes

Preventief je vissen behandelen tegen ziektes, dat raden wij af. En waarom raden wij het af om preventief uw vissen te behandelen tegen ziektes? 

 

Het preventief behandelen van jouw vissen tegen verschillende ziektes verzwakt vaak de weerstand van de vis en het natuurlijk immuunsysteem van de vis gaat hiervan achteruit. Tevens kan het preventief behandelen van vissen tegen ziektes ook ervoor zorgen dat de bacteriën en parasieten resistent worden voor bepaalde medicijnen. 

Preventief tegen visziektes

Wat veel beter werkt, dan preventief je vissen met medicijnen te behandelen, is ervoor zorgen dat je aquarium en je aquariumvissen in top conditie zijn. Dit houdt in dat de waterkwaliteit van het aquarium optimaal is en dat de vissen een gevarieerd dieet krijgen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld probiotica visvoer (zie hieronder). Het immuunsysteem van de vis wordt hierdoor verbetert en de vis zal beter in staat zijn om zelf tegen verschillende ziektes te kunnen strijden. 

Vitamines preventief tegen visziektes

Een gezonde vis, die regelmatig voldoende vitamines binnen krijgt, zal in staat zijn om sterker te kunnen vechten tegen verschillende parasieten en bacteriële infecties. Frits Kuiper Groningen adviseert daarom ook zeker om preventief uw vissen minimaal 1x per week te voorzien van extra vitamines naast het visvoer. 

Preventief tegen visziektes

Om jouw vissen en aquarium in topconditie te houden adviseert Frits Kuiper Groningen om de volgende producten te gebruiken. Deze werken preventief tegen verschillende soorten visziektes. Voor vragen over de onderstaande producten kun je altijd met ons contact op nemen. 

Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

Options