Winkelwagen

Rode kieuwen vis

Rode kieuwen bij jouw vissen kunnen verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat de waterwaardes niet juist zijn. Daardoor kan de vis bij een verhoogd NO2 / NH3 (Nitriet/Ammonia) moeite krijgen met ademen. Waar NO2 en NH3 in het water zitten, is geen plaats voor zuurstof. Dit kun je simpel oplossen door tijdelijk een zuurstofpompje (ook wel luchtpompje genoemd) te plaatsen. Daarna moet je natuurlijk de oorzaak aanpakken en er spoedig voor zorgen dat de waterwaardes weer juist worden. Dit kan door de toevoegingen van verschillende filterbacteriën.

Rode kieuwen als gevolg van kieuwwormen bij uw vis

Een andere oorzaak van rode kieuwen bij jouw vissen zijn kieuwwormen. Deze interne wormen gaan op de kieuwen van jouw vissen zitten, waardoor deze slecht kunnen ademen. Start je geen behandeling tegen deze kieuwwormen, dan zullen jouw vissen helaas sterven. Naast dat de kieuwwormen intern zitten, kun je de (kieuw)wormen ook vaak herkennen aan kleine ankertjes bij de kieuwdeksels bij jouw vissen. Zijn de kieuwwormen al in dit stadium aangekomen, dan is het belangrijk om niet langer te wachten met de behandeling. 

Medicijn tegen rode kieuwen - kieuwwormen

Kieuwwormen behandel je met medicijnen tegen interne wormen. De kieuwwormen die rode kieuwen veroorzaken bij uw vissen bestrijd je met een middel dat bijvoorbeeld ook tegen ankerwormen, lintwormen, haakwormen werkt. 

Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

Options