Winkelwagen

Terrarium luchtvochtigheid

Een juiste terrarium luchtvochtigheid is belangrijk voor veel dieren. Hoe hoog de luchtvochtigheid moet zijn hangt af van het soort dier. Bijvoorbeeld een baardagaam, die voornamelijk in de woestijnen voorkomt, heeft een veel lagere luchtvochtigheid nodig dan een kikker. De luchtvochtigheid in je terrarium of paludarium kan je heel goed zelf regelen. Wel is het zo dat een lage luchtvochtigheid makkelijker is dan een hoge luchtvochtigeheid.

In onderstaande video leggen we u uit hoe u de juiste luchtvochtigheid kan bereiken en welke producten u daarvoor nodig bent.

Terrarium luchtvochtigheid | Hoe terrarium vochtig houden?

Om de luchtvochtigheid in een terrarium of paludarium te verkrijgen en te behouden zijn een aantal mogelijkheden. 

Druppelaar

De eenvoudigste methode bij ons de webshop is van Zoomed genaamd de Big & little Dripper. Deze methode laat gecontroleerd druppen vallen in het terrarium. Ze bootsen de natuurlijke regen na en zorgen voor water voor dieren die normaal gesproken regendruppels drinken. De Drippers zijn meer geschikt voor dieren die van planten drinken dan het verhogen van de luchtvochtigheid verhogen. 

Mistmakers

Je kunt om de luchtvochtigheid te bevorderen ook werken met mistmakers. Deze zorgen voor een mist die zich verspreid in het terrarium of paludarium. De twee mistmakers die wij laten zien in onze video zijn de Hobby foggy (voor de kleinere terraria) en de Hobby Hygro Plus. De Hobby Hygro plus is een zeer betrouwbaar mist systeem en is geschikt voor vele terraria.

Regeninstallatie

Een echte luchtvochtigheid boost breng je in je terrarium met een regeninstallatie! Op geprogrammeerde tijden, komt er een nevel van regen in je terrarium. Iets wat onmisbaar is bij het houden van gifkikkers. 

Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

Options