Winkelwagen

Wanneer kunnen mijn eerste vissen in het aquarium

Wanneer kunnen mijn eerste vissen in het aquarium? Dit is natuurlijk de eerste vraag nadat je het aquarium naar jouw idee hebt ingericht en deze gevuld in met water. Wanneer de eerste vissen in het aquarium kunnen, heeft te maken met een goede balans in de waterwaarden. Deze balans is nog niet aanwezig nadat het aquarium voor het eerst is gevuld met water, planten, techniek en decoratie. Het aquarium moet namelijk eerst “indraaien” en daarna kunnen de vissen in het aquarium. Wat houdt dit allemaal in? Wij leggen het graag aan je uit!

Wanneer kunnen mijn eerste vissen in het aquarium? - Aquarium indraaien

Wanneer kunnen mijn eerste vissen in het aquarium? Dit kan nadat je het aquarium hebt ingedraaid. Dit wil zeggen, het water “klaar maken” voor de vissen en andere bewoners nadat het aquarium is ingericht en gevuld is met kraanwater. Het kraanwater moet goed gefilterd worden door het filter voordat de eerste vissen in het aquarium kunnen. De goede bacteriën in het water gaan zorgen voor een goede balans in de waterwaarden. 

Begin direct met plantenvoeding toe te voegen om de groei van de planten optimaal te stimuleren. Dit doe je met Colombo Flora Grow Pro, deze bevat Nitraat en Fosfaat, zodat het werken met een voedingsbodem niet nodig is. 

 

Wij adviseren om HS Aqua Bacto toe te voegen om je aquarium in te draaien. Deze toevoeging versneld het proces van indraaien en dat betekend dat je sneller vissen of andere waterdieren kunt plaatsen in je aquarium!

Als je HS Aqua Bacto gebruikt dan duurt het gemiddeld 1 week voordat de bacteriën de kans hebben gehad om in balans te komen. 

Bij het opstarten van je aquarium is geduld een schone zaak. Je moet geduld hebben totdat de waterwaardes in balans zijn en het aquarium goed is ingedraaid. Als je HS Aqua Bacto gebruikt dan duurt het gemiddeld 1 week voordat de bacteriën de kans hebben gehad om in balans te komen. 

 

Draai je het aquarium in zonder toevoegingen? Dan duurt het zeker 3-5 weken voordat het aquarium goed is ingedraaid voordat de eerste vissen in het aquarium kunnen.

Wanneer kunnen mijn eerste vissen in het aquarium? - Water testen

We komen steeds een stapje dichterbij het plaatsen van de eerste vissen in het aquarium. Bij het opstarten van een aquarium is het noodzakelijk om het water te testen voordat je de bewoners plaatst. Bij het watertesten wordt vooral de Ammoniak, Nitriet en Nitraat waarden gemeten. Zodat je weet dat het nitrificatieproces is afgerond en de nuttige bacteriën de uitwerpselen van uw vissen kunnen afbreken zodat er geen ammoniak piek kan ontstaan.

 

Wanneer de Ammoniak en Nitriet is omgezet naar het niet giftige Nitraat dan is uw aquarium klaar voor de eerste bewoners. Eerder moet je geen vissen of andere waterdieren plaatsen in het aquarium. Dit kan namelijk zeer schadelijk zijn voor het dier. Meten is altijd weten!

 

Je kunt je water laten testen in onze winkel aan de Noorderhaven 13 in Groningen. Neem een bakje of potje mee met ongeveer 200 ml water uit je aquarium. Dagelijks voeren wij watertesten uit voor onze klanten. Je kunt één keer per twee weken gratis gebruik maken van deze service. Wanneer je langs komt en er is tijd, dan kunnen wij dit ter plekke voor je doen. Mocht het niet mogelijk zijn om je watertest direct uit te voeren, dan kunt je hier binnen 1 dag uw watertest terug vinden.

 

Ook kun je thuis je eigen watertesten uitvoeren. Wij hebben verschillende test sets voor zoetwater in ons assortiment. De belangrijkste voor het opstarten van een aquarium (Ammoniak, Nitraat, Nitriet) staan hieronder:

 

Overige zoetwater test sets:

Wanneer kunnen mijn eerste vissen in het aquarium? - Vissen kopen

Wanneer kunnen mijn eerste vissen in het aquarium? Als je alle vorige stappen hebt gevolgd dan is het nu eindelijk tijd! Je bent bij de laatste stap van het opstarten van je aquarium en de eerste vissen kunnen er in! Nadat je het water hebt getest en de waterwaarden in orde zijn kun je bij ons in de winkel je vissen en andere waterdieren komen kopen. Laat je vakkundig informeren door ons personeel over de verzorging en aanschaf van de toekomstige bewoners.

 

Bouw de aanschaf van de bewoners rustig op want anders is de belasting te hoog voor je aquariumwater. De Ammoniak en Nitriet waarden kunnen dan weer oplopen en dat is niet gezond voor je vissen en stimuleert de groei van alg in je aquarium. Als dit wel het geval is na doen van een watertest dan kun je HS Aqua Bacto Turbo toevoegen. Deze toevoeging zorgt voor een snelle “reset” van het water.

 

Heel veel plezier van je aquarium en geniet! Mocht je nog vragen hebben schroom dan niet om langs te komen in onze winkel of te bellen/whatsappen op: 050-3129092.

 

Wanneer kunnen mijn eerste vissen in het aquarium? - Vissen overwennen

Wanneer je de eerste vissen voor je aquarium hebt gekocht is vissen overwennen het eerste wat je doet nadat je de vissen of andere waterdieren bij ons in de winkel heeft gekocht. Wij zorgen ervoor dat ze goed verpakt worden voor de reis naar huis. Verschillende soorten worden apart verpakt in een speciaal ontwikkelde reiszak met ronde bodem. Deze zorgt ervoor dat de vis niet vast komt te zitten en niet beschadigd raakt. Wij verpakken deze reiszakken altijd in een krant, dit omdat het de vis minder stress geeft en om de temperatuur goed te houden. De krant werkt isolerend, bij koud weer houd het de zak warm en bij warm weer houd het de zak op de goede temperatuur.

 

Het overwennen van de vissen verschilt per vis, een goudvis is bijvoorbeeld minder gevoelige vis dan een zoutwatervis. Onze medewerkers zullen u bij aankoop van de vis advies geven over of deze een speciale methode van het overwennen nodig heeft.

 

 

Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

Options