Shopping Cart

Vind hier alles voor jouw 

Zoetwater aquarium

Wat komt er allemaal kijken bij het kopen, onderhouden en de dagelijkste verzorging van je aquariumbewoners.  Van het juiste visvoer tot het meest effectieve medicijn om, wanneer je geliefde visjes ziek worden, ze weer in top conditie te krijgen. 

Zoetwater aquarium opstarten

Een aquarium is meer dan een bak water en vissen er in. Een aquarium dient zoals men dat noemt opgestart te worden. Dit is het proces wat er later voor zorgt dat de poep van de vissen door de nuttige bacteriën word opgeruimd. Zodat schadelijke stoffen zoals ammonia en nitriet worden omgezet naar het niet giftige nitraat, wat vervolgens weer een voedingsstof voor je aquariumplanten is. Kraanwater is niet direct geschikt voor aquariumbewoners, er zitten stoffen in die niet goed zijn voor je aquariumbewoners. Ook kan het water uit de kraan soms te hard zijn (hoge ph/kh/gh) ook daarom is het opstarten van een aquarium heel belangrijk. Op zoek naar producten die het opstarten van een zoetwater kunnen versnellen? Neem dan een kijkje in de categorie zoetwater toevoegingen.

Zoetwater aquarium onderhoud

Aquarium ouderhoud zorgt voor een belangrijk deel voor het succes houden van aquariumvissen en garnalen. Je kunt hierbij denken aan systemen om water te verversen d.m.v. aquariumstofzuigers of de juiste aquarium watertesten, zodat je weet of je waterwaardes goed zijn voor je aquarium. En je kan optimaal genieten van je aquarium als het zicht helder is, hier vind je de juiste filtermaterialen en algenkrabbers die er voor zorgen dat het zicht niet belemmerd wordt door vervelende aquariumalgen op de aquariumruit.

Zoetwater aquarium vissen

Wanneer je aquarium helemaal is opgestart en klaar is voor de eerste bewoners, gaat het leukste pas echte beginnen! De bewoners uitzoeken. Niet alles past zomaar bij elkaar, hier moet een juiste balans in zitten. Zo moeten de vissen passen in het type aquarium wat jij hebt uitgezocht, maar moeten ze ook in vrede met elkaar kunnen samenleven. Het juiste advies is hier in heel belangrijk en daar kunnen wij je als aquariumspecialist uiteraard mee helpen. Alvast wat leuke visjes uitzoeken? Bekijk ze alvast in onze uitgebreide vissen database

Zoetwater aquarium kopen

Al het moois begint natuurlijk al bij het aquarium kopen! Welk zoetwater aquarium formaat past het beste bij jou en welke aquariumbewoners wil je gaan houden. Deze vragen komt je allemaal tegen bij de zoektocht naar een aquarium. Een passend advies bij een aquarium kopen is vaak gewenst en hiermee kunnen wij je uiteraard van a-tot-z mee assisteren en adviseren. Of het nou gaat om een kleine Nano Cube van Dennerle, of een 450 liter Juwel aquarium, of de top merken op de aquariummarkt zoals Eheim aquaria. Ze zijn niet weg te denken uit het assortiment van Frits Kuiper Groningen.

Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

4.7
Gebaseerd op 728 beoordelingen
powered by Google
js_loader

Selecteer een Afleverpunt