Shopping Cart

Zout tegen schimmels bij vissen

Zout tegen schimmels bij vissen kan helpen maar werkt eerder preventief. Wanneer een vis een ziekte onder de leden heeft, geneest een vis vaak niet door alleen zout toe te voegen. Als je zout toevoegt aan het aquarium laat de vis zijn slijmhuid los. De schimmels, bacteriële infecties die op de slijmhuid leven raak je hierdoor kwijt, maar de vis wordt ook een stuk kwetsbaarder. Zo kom je van de regen in de drup door het gebruik van zout tegen schimmels bij de (goud)vis.

Niet bij alle vissen zout tegen schimmels gebruiken

Wanneer je er toch voor kiest om een zoutbehandeling te starten bij je vissen, controleer dan eerst altijd even of je vissen het zout wel kunnen verdragen. Lang niet alle vissen kunnen tegen zout in het water. Daarom adviseren wij liever een medicijn tegen schimmels bij vissen in plaats van zout tegen de schimmels van je vis.

Dosering zout tegen schimmels bij vissen

Alleen in uiterste gevallen, als er geen medicijn voorradig is, dan kan soms het advies zijn om zout te gebruiken tegen schimmels bij aquariumvissen. Bijvoorbeeld als het weekend is en er breekt een schimmelinfectie uit of je hebt de middelen niet om een medicijn tegen schimmels aan te schaffen.

 

De veilige dosering wat wij dan aanraden is een promillage van 1 tot maximaal 3 promille. Dit betekent dat je 1 tot 3 gram zout (jodium-vrij zout!!) gebruikt per liter aquariumwater. Na 3 dagen is een 50% waterwissel aan te raden. Op die manier verwijder je ook weer het zout in het aquariumwater. Het overige promillage kan door middel van reguliere waterwissels verwijderd worden uit het water.

 

Medicijn in plaats van zout tegen schimmels bij vissen

Koop je toch liever een goed medicijn tegen schimmels bij je vissen in plaats van zout toe te voegen?

 

Dan hebben wij hieronder een overzicht van alle medicijnen die jouw aquariumvissen snel kunnen genezen tegen verschillende schimmels en bacteriële infecties.

Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

Selecteer een Afleverpunt