Shopping Cart

Vind hier alles voor jouw 

Zoutwater aquarium

Een zoutwater aquarium is een stuk gecompliceerder dan het houden van een zoetwater aquarium. De opstart duurt langer, het water testen dient vaker te gebeuren en ook voor het behoud van het zoutwateraquarium dient ook meer getest te worden. Veel werk, maar zeker niet onmogelijk. Net als bij zoetwater zijn er verschillende soorten inrichtingen voor een zoutwater aquarium. Zo kan je kiezen voor LPS koralen, SPS koralen, Soft koralen of een aquarium met zachte koralen. 

Zoutwater aquarium opstarten

Een zoutwater aquarium opstarten duurt snel een week of vier. In die periode is het belangrijk dat het water gerijpt wordt. Dat rijpingsproces begint met ammonia in het water, dit kreeg je vroeger automatisch bij het gebruik van levend steen. Tegenwoordig gebruiken wij veel vaker kunstmatig steen, wat veel schoner is maar dus ook geen ammonia bevat, om het opstartproces dan op gang te helpen kan een dode spiering of mossel helpen bij het opstarten van een zoutwater aquarium. Het systeem moet deze d.m.v. de juiste toegevoegde bacteriën opruimen. Dit proces gaat via ammonia naar nitriet en uiteindelijk naar het niet meer giftige nitraat. Heeft het aquarium deze stappen doorlopen is het zoutwater aquarium opgestart. Het is dus zaak om vanaf het begin ook direct deze waterwaardes te gaan meten, zodat je kan monitoren hoe ver je bent in het opstarten van je zoutwater aquarium.

Zoutwater aquarium onderhoud

Een zoutwater aquarium onderhouden is heel belangrijk. Wanneer je een zeeaquarium verwaarloost kan je vaak weer opnieuw beginnen, daarom is het belangrijk om een vast schema te maken wanneer je welk onderhoud uitvoert. Denk hierbij aan water testen, toevoegingen controleren, controle van de techniek zoals de filters, pomp en verwarmers,  en het observeren van de aquariumbewoners. Een onderhoudsploeg van verschillende dieren voor het zeeaquarium kunnen je werk uit handen nemen bij het ouderhoud voor jou zoutwater aquarium. 

Zoutwater aquarium compleet

Je wilt graag een compleet zeeaquarium maar je hebt geen idee wat voor jou het beste systeem is? Wij helpen je graag verder met de keuze voor een compleet zeeaquarium. Door de ervaring sinds 1947 kunnen wij je alle hulp bieden die de aanschaf van een compleet zoutwater aquarium tot een succes maakt. 

 

Zeeaquarium

Een zeeaquarium, wat is dat nou eigenlijk? Een zeeaquairum is zoals het al zegt een stukje zee in huis! En dan meestal een stukje koraalrif in je woonkamer. Een zeeaquarium is een balans tussen de juiste waterwaterwaardes, de juiste verlichting en een symbiose tussen alle zeeaquarium bewoners. Een verademing om naar te kijken en een betoverend gezicht van verschillende kleuren en dieren. 

Zoutwater aquarium kopen

Je staat op het punt om een zoutwater aquarium te kopen. maar wat kost dat nou eigenlijk? Voor de zoutwater hobby geldt ook zeker “goedkoop is duurkoop”, bezuinig daarom niet op de techniek. Later kom je er vaak achter dat net die ene eiwitafschuimer tóch handiger, of die LED verlichting die je met een handige app op je telefoon kan bedienen. Ook worden oude zoetwateraquaria nog wel eens omgebouwd naar een zeeaquarium, de techniek komt dan intern in het aquarium en niet in een sump die er onder staat. Dit alles kan ook, maar je bent dan wat beperkt in de te kiezen techniek. Laat je adviseren voordat je een zoutwater aquarium gaat kopen, zodat je direct de juiste keuze maakt. 

Eerlijk en deskundig advies

online en offline

Fysieke winkel

Geen anonieme webshop

Frits Kuiper TV

Unboxen, tips en tricks, how to

Selecteer een Afleverpunt

4.7
Gebaseerd op 728 beoordelingen
powered by Google
js_loader