Aqua Medic T Controller twin 2.0 - Aquarium Thermostaat2
Aqua Medic T Controller twin 2.0 – Aquarium Thermostaat

Aqua Medic T Controller twin 2.0 – Aquarium Thermostaat

59.90

Op voorraad

Levertijd 1-2 werkdagen

Aqua Medic T Controller twin 2.0 – Aquarium Thermostaat Digitaal temperatuurmeet- en regelapparaat voor de gelijktijdige regeling van verwarmings- en koeleenheden.

De temperatuurregelaar T controller twin 2.0 dient de controle van verwarmingsen koelsystemen.

  • Meet en regelnauwkeurigheid is 0,1 °C. De setpointingang kan in 0,1 °C stappen in het meet bereik van 16 – 40 °C worden ingesteld.
  • Maximale belasting voor verwarming is 1.200 watt en 460 watt voor koelsystemen.
  • Geïntegreerde dubbele contactdoos kan een verwarmingselement en een koelsysteem tegelijkertijd worden aangesloten.
  • Aqua Medic T Controller twin 2.0 is uitgerust met een permanent bevestigd zeewatertemperatuur sensor. Het LCD-display geeft direct informatie over de huidige temperatuur. De minimale en maximale waarden kan worden ingesteld door eenvoudige bediening.

Nauwkeurige Temperatuurregeling met de Aqua Medic T Controller twin 2.0 – Aquarium Thermostaat

De T Controller Twin 2.0 biedt nauwkeurige temperatuurregeling voor zowel verwarmings- als koelapparaten in uw aquarium. Met een precisie van 0,1°C zorgt het voor optimale omstandigheden voor het aquatisch leven. Het apparaat maakt instellingen in stappen van 0,1°C mogelijk binnen een bereik van 16-40°C. De maximale schakelkracht is 1.200 watt voor verwarmers en 460 watt voor koelers, waardoor het veelzijdig inzetbaar is.

Gebruiksvriendelijke Interface

De Aqua Medic T Controller twin 2.0 – Aquarium Thermostaat beschikt over een intuïtief LCD-display dat real-time temperatuurmetingen weergeeft. Het instellen van het gewenste temperatuurbereik is eenvoudig, met minimaal en maximaal waarden die gemakkelijk aan te passen zijn. Dit gebruiksvriendelijke ontwerp zorgt ervoor dat zelfs beginners nauwkeurige temperatuurregeling moeiteloos kunnen bereiken.

Betrouwbare Prestaties voor Zeewater- en Zoetwateraquaria

Ontworpen met mariene omgevingen in gedachten, is de T Controller Twin 2.0 uitgerust met een robuuste, zeewaterbestendige temperatuursensor. Dit zorgt voor langdurige prestaties en betrouwbaarheid in zoutwateraquaria. De 1,90-meter lange sensorkabel biedt flexibiliteit bij de installatie, waardoor optimale plaatsing binnen uw aquariumopstelling mogelijk is.

Veelzijdig en Compatibel

De Aqua Medic T Controller twin 2.0 – Aquarium Thermostaat is compatibel met een breed scala aan verwarmings- en koelapparaten, waardoor het een veelzijdige toevoeging is aan elk aquarium. Het dubbele stopcontactontwerp maakt gelijktijdige controle van zowel een verwarming als een koeler mogelijk, zodat uw aquarium een stabiele temperatuur behoudt. Deze flexibiliteit maakt het geschikt voor diverse aquariumgroottes en -opstellingen.

Voor meer informatie, bezoek Aqua Medic T Controller Twin 2.0.

Aqua Medic T Controller twin 2.0 – Nederlandse handleiding

Handleiding Aqua Medic T Controller twin 2.0

1. Onderdelen

  1. Stopcontact – Verwarmen
  2. Stopcontact – Koelen
  3. SAVE-knop
  4. Set-knop
  5. Houder
  6. Temperatuursensor met zuignap
  7. Netsnoer

2. Instructies voor de regeling

Om de controller van de verwarming of koeling te programmeren, druk op de “SET”-knop (Afbeelding 1, nr. 4). Het °C-teken begint te knipperen en de gewenste temperatuur kan met de pijltjestoetsen worden ingesteld. Als er vijf seconden lang geen toets wordt ingedrukt, keert het display terug naar de meetmodus. Houd de pijltjestoets enkele seconden ingedrukt om de weergave sneller te laten verlopen.

Na opnieuw op de SET-knop te hebben gedrukt, schakelt het display naar de instelling voor de regelnauwkeurigheid. Met de pijltjestoetsen stel je de gewenste waarde in stappen van 0,1 °C in. Dit geldt zowel voor verwarmen als koelen. Druk nogmaals op de SET-knop om door te gaan naar de alarmwaarde.

Als de ingestelde waarde plus de alarmwaarde wordt overschreden, klinkt er een pieptoon. Ook deze waarde wordt met de pijltjestoetsen ingesteld. Met de “SAVE”-knop (Afbeelding 1, nr. 3) worden de instellingen opgeslagen. Zodra de ingestelde waarde met de bij de regelnauwkeurigheid ingestelde waarde wordt onderschreden, activeert het apparaat het stopcontact en schakelt het de verbruiker (verwarming) in. Bij overschrijding van de ingestelde waarde schakelt het apparaat het stopcontact voor de koeling in.

Voorbeeld:

  • De ingestelde waarde is 25 °C.
  • De regelnauwkeurigheid voor koelen en verwarmen is 0,5 °C.

Wanneer de temperatuur stijgt tot 25,5 °C (ingestelde waarde + regelnauwkeurigheid), schakelt de koeler in. Zodra de temperatuur onder de ingestelde waarde (25 °C) zakt, schakelt de koeler uit.

Wanneer de temperatuur zakt tot 24,5 °C (ingestelde waarde – regelnauwkeurigheid), schakelt de verwarming in. Zodra de temperatuur boven de ingestelde waarde (25 °C) stijgt, schakelt de verwarming uit.

Wanneer er wordt verwarmd of gekoeld, verschijnt er een bijbehorend symbool op het display.

3. Extra functies

  • SET+▲: Houd deze combinatie enkele seconden ingedrukt om het display permanent in- (weergave “On”) of uit te schakelen. Als het display is uitgeschakeld, moet je dezelfde combinatie opnieuw gebruiken om het display weer in te schakelen.
  • SAVE+▲: Reset. De controller wordt teruggezet naar de fabrieksinstellingen.
  • ▲+▼: Houd deze combinatie enkele seconden ingedrukt om te schakelen tussen Celsius (C) en Fahrenheit (F). Gebruik de pijltjestoetsen om de instelling te wijzigen. Druk op de SAVE-knop om de gewenste instelling op te slaan.

Een minimale uitschakeltijd van 30 seconden voorkomt dat verwarming en koeling elkaar tegenwerken. Als de ingestelde en gemeten waarden meer dan 1 °C afwijken, schakelt de koeling zonder vertraging in.

4. Batterij en stroomuitval

De T controller twin 2.0 heeft een oplaadbare batterij om de geprogrammeerde gegevens bij stroomuitval te behouden. Na ingebruikname duurt het ongeveer 24 uur om de batterij volledig op te laden en de gegevens opgeslagen te houden. Controleer voor de zekerheid de ingestelde waarden, vooral na een stroomuitval.

5. Technische gegevens

  • Weergave: 0,1 °C
  • Meetbereik: 0 tot 50 °C
  • Resolutie: 0,1 °C
  • Contactbelasting: 1.200 Watt bij 220 V AC
  • Regelbereik: 16 – 40 °C / (PRO versie: 4 – 40 °C)
  • Regelnauwkeurigheid: +/- 0,1 °C
  • Stroomaansluiting: 220 – 240 V, 50 Hz
  • Vochtigheid: < 85%
  • Kabellengte sensor: ca. 2 m / (PRO versie: ca. 10 m)

Extra informatie

Formaat

Aquarium 100 tot 300 liter, Aquarium 200 tot 400 liter, Aquarium 300 tot 700 liter, Aquarium 700 tot 1200 liter, Aquarium tot 100 liter

Merk

Aquamedic

Soort

Thermostaat